vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zaprosil za roko med odpiranjem daril

I.B., 28. 6. 2022
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.
Popularno

Damjana in Tadej Pondelek sta se spoznala pred sedmimi leti, svojo zvezo pa sta pred kratkim okronala s poroko. Zaupala sta nam svojo ljubezensko zgodbo.

Damjana, prej Njivar, prihaja iz Tišine in je pred leti v enem od lokalov v Puconcih opravljala študentsko delo. »Moj prvi dan v gostinstvu je bil izredno naporen, bila sem brez izkušenj, gostilna pa je bila polna. Potem se je prikazal on. Do šanka je prišel že nervozen, ker je moral zunaj malo počakati na naročilo. Z ostrim glasom brez pozdrava je naročil Coca colo in mi nastavil denar na šank. V tistem trenutku sem se obrnila, da bi pogledala, kdo je tako neučakan, zavila z očmi in si mislila, joj, kako je nepotrpežljiv,« pripoveduje sogovornica, ki je takrat dobila tudi napitnino. Njuna srečanja so postajala vsakodnevna, a nevesta pravi, da ji je sedanji mož takrat šel precej na živce. »Čeprav z njim nisem kaj dosti spregovorila, so najini pogledi povedali nekaj več. Druženja in alkohol sta naju omehčala, da sva v diskoteki storila prvi korak, mislim, da ga je celo on,« še pristavi.

rekla-je-da, damjana-in-tadej-pondelek
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.

Začela sta si dopisovati in se dobivati. Nevesta pripoved nadaljuje s tem, da se je odnos poglobil ene marčevske sobote, ko je s prijateljicami šla v diskoteko, tam pa srečala tudi njega. Po nori noči sta se oba s prijatelji v jutranjih urah odpravljala v taksije. »Ko sem sedela v taksiju in čakala na prijateljici, sem odprla vrata, stekla k njemu in ga poljubila. On pa mi je na uho zašepetal, da mu je bilo lepo z mano. Kot strela z jasnega sem izgovorila, naj pride k meni. In res, brez zadržkov je rekel, prav. Prijel me je za roko in šla sva do taksija,« tako Damjana. Takrat jo je zagrabila panika, ker je Tadej njene besede vzel zares, vendar ji ni preostalo drugega, kot da ga pelje domov. »Po dveh urah spanja sem slišala, da je k nam prišla sestra z družino. Takrat sem se spomnila, da bomo imeli skupaj velikonočni zajtrk. Prav slišala sem bitje svojega srca, ko sem se spomnila, da nisem skrila Tadejevih čevljev,« obuja spomine. Ko je šla do kopalnice, je naletela na mamo in ta ji je rekla, naj tistega, ki ima tam čevlje prav tako privede na zajtrk. Bilo ji je nekoliko neprijetno, zbudila je Tadeja, ki prihaja iz Šalamenec, in šla sta v kuhinjo. »Sprva je želel pobegniti skozi okno. Nato se je umiril in šla sva v kuhinjo, kjer so bili samo pogledi očeta, besede so bile redke, tisti velikonočni zajtrk pa je bil najbolj naporen do zdaj,« smeje opisuje.

rekla-je-da, damjana-in-tadej-pondelek
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.

Po štirih letih zveze je Tadej storil korak naprej. Zaroka se je zgodila v času božičnih praznikov. Na božični večer se je zbrala družina, ko je bil čas za odpiranje daril, pa Tadeja ni bilo nikjer. Nevesta razloži, da je med večerjo sicer zaznala njegovo nervozo in redkobesednost, potem pa ji je sestra med odpiranjem daril dejala, naj se obrne. »Takrat sem pred seboj zagledala njega, na kolenih, s šopkom vrtnic in z zaročnim prstanom. Čustev se z besedami ne da opisati, bilo je čarobno in zavedala sva se, da si želiva postati eno,« pripoveduje. Oba sta ponosna na to, da nista hitela, ampak sta si vzela čas za spoznavanje in za to, da sta pred poroko preizkusila življenje na svojem. Dom sta si ustvarila na silvestrsko noč iz leta 2020 na 2021, živita pa na Tišini. 

rekla-je-da, damjana-in-tadej-pondelek
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.

Štiri tedne pred poroko sta jima sorodniki in prijatelji pripravili fantovščino in dekliščino, ki sta minili z obilico smeha in zabave. Organizacijo poroke pa sta vzela v svoje roke in jo načrtovala skoraj leto in pol. »Stvari želim imeti dodelane, zato pri tem nisem popuščala in poskrbela za vsak detajl,« tako Damjana. Z možem sta hvaležna osebam, ki sta uredili dekoracijo in cvetje, pa tudi staršem, ki so pristavili svoj delež k temu, da je bilo vse tako, kot mora biti. Poroka je bila v boho romantičnem slogu in v rosegold odtenkih. Na civilnem obredu so se mladoporočencema in svatom pridružili pevci iz Kvinteta Aeternum ter violinistka Ekaterina, ki je spremljala nevesto, ko se je po potki sprehajala do ženina. »Dva tedna prej smo priprave začinili z druženji, prav tako sva pripravila predporočno zabavo in s svojo družbo opravila zabavno generalko za dan D,« še pove nevesta.

rekla-je-da, damjana-in-tadej-pondelek
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.

Pondelkova poročni dan opisujeta kot sanjskega. Uresničile so se jima vse želje in to je bil najlepši dan v njunem življenju. »Stremela sva tudi k tradicionalnosti, tako da sva noč pred poroko prespala vsak pri svoji družini, na poročni dan pa je Tadej z domačimi prišel k meni in me iskal. Veliko presenečenje nama je pripravil duhovnik Simon Sever, ki naju je pospremil na civilni in cerkveni obred s starodobnikom,« sta povedala. Civilni obred je potekal v parku na Tišini in kot sta dejala, sta bila prva, ki sta se poročila v tamkajšnjem paviljonu. Posebno doživetje je bil tudi poročni ples. Začela sta ga z umirjeno, romantično glasbo, potem pa so se skladbe spremenile v zabavno disko glasbo, ki so jo pospremili svetlobni efekti. 

rekla je da, damjana in tadej pondelek
Mirable Photography
Poročni dan Damjane in Tadeja Pondelek.

Mladoporočenca se bosta julija odpravila na medene tedne v Dominikansko republiko, po poroki pa si želita tudi ustvariti družino. Pomembno se jima zdi, da se znata poslušati in si pomagata. »Sva najboljša prijatelja in vedno ko v zvezi pride do nesoglasij, se opomniva, da je čas za pogovor. Menim, da lahko pogovori rešijo kakršenkoli problem in se vedno najde rešitev, če je volja,« tako Damjana. Pove še, da se s partnerjem karakterno dopolnjujeta in recept za uspešno zvezo vidita v tem, da se znata prilagajati, si vzeti čas zase in si zaupata.

Če želite tudi vi sodelovati v rubriki Rekla je DA in predstaviti svojo zgodbo, ali pa presenetiti bližnje, nam pišite na vestnik@vestnik.si.

rekla-je-da poroka damjana-in-tadej-pondelek tišina
Kaj zdaj berejo drugi