vestnik

Brez prekinitve niza: Radomlje - Mura 1 : 1

Vestnik.si, 7. 8. 2022
Aleš Cipot
Radomlje : Mura
Šport

V 4. krogu prve lige so se v Domžalah pomerili Radomljani in Sobočani. Mlinarji niso poznali poraza v prvenstvu že štiri mesece, črno-beli pa so bili brez zmage v svojih zadnjih dveh tekmah. Po tokratnem srečanju ostajata oba niza nepretrgana. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Guček, Hrvoj, Ševelj, Čalušić, Čuić, Cerar kap., Sever, Hadžić. Trener: Nermin Bašić. 

Mura: Obradović, Pucko, K. Cipot, Morris, Beganović, Maruško, Bobičanec, Šroler, Kous kap., Daku, Petković. Trener: Damir Čontala. 

Srečanje vodi Roberto Ponis iz Kopra. 

1: Začetek tekme. 

2: Rumeni karton Šroler zaradi zelo grobega prekrška nad Cerarjem. Šroler je lahko srečen, da ni dobil rdečega kartona. 

4: Nevaren strel Ševlja z daljave je švignil za malo mimo desne vratnice.

8: Po podaji Radomljanov z desne strani je žoga nevarno padla na prečnik, od koder jo je s prsti v kot potisnil Obradović. Domači so boljši v teh uvodnih minutah. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

19: Prvi strel Mure na vrata: po tleh je z razdalje sprožil Šroler, a naravnost po sredini, kjer je bil na mestu Velić.

20: GOL 1 : 0 Nedim Hadžić! Zasluženo vodstvo mlinarjev. To je bil mat v treh potezah: podaja iz sredine, ki jo je z glavo do Hadžića podaljšal Čuić, celotna obramba Mure je izpadla iz igre, Hadžić pa je mirno zadel s strelom po tleh v levi spodnji kot.

25: Po dobri podaji Kousa z leve strani z glavo strelja Daku, a za malenkost mimo vrat.

34: Po prostem strelu Šrolerja z velike razdalje je žoga zavila proti vratom, a nato za malenkost švignila mimo leve vratnice. 

38: Rumeni karton K. Cipot.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

40: Po napaki Radomljanov hiter protinapad Mure in podaja Šrolerja z leve strani, Daku pa v skoku z glavo strelja prek vrat, je pa bila podaja Šrolerja res malce previsoka.

42:  V skoku je Hrvoj s komolcem udaril Pucka po arkadi, ki je okrvavljen obležal na tleh. Potrebna je zdravniška pomoč.

45: Pucko je nazaj z obvezano glavo. Dve minuti dodatka. 

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Radomljani so v prvih dvajsetih minutah presenetili Muro s kombinatorno napadalno igro in zasluženo povedli, nato pa igrali pragmatično, čvrsto v obrambi in s prežanjem na hitre protinapade. Na drugi strani pa so vsi črno-beli razen agresivnega Dakuja videti, kot da so na kakšni pripravljalni tekmi in ne na prvenstvenem obračunu, kjer krvavo potrebujejo točke. Zares slab prvi polčas soboške ekipe.  

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Klepač namesto Petkovića. 

49: Odličen strel Šrolerja z desnico, Velić pa se je moral izkazati s parado. 

51: Z "bombo" z 18 metrov odgovarja Sever, a za meter cilja mimo vrat.

52: Ogromna priložnost za Muro: Daku je prestregel napačno podajo domačih, preigral vratarja in branilca, potem pa z desne strani po tleh zadel samo zunanji del mreže. 

60: Po lob podaji se je sam pred Obradovićem znašel Hadžić, a je soboški vratar hitro stekel naprej in odbil žogo nazaj v polje. 

63: Trojna menjava pri Muri: Lorbek, T. Cipot in Shabanhaxhaj namesto Bobičanca, Šrolerja in Maruška.

65: Dvojna menjava pri Radomljah: Sokler in Tahiraj namesto Hadžića in Severja. 

71: GOOOL 1 : 1 Mihael Klepač! To, kar ni uspelo ekipi, je s samostojno akcijo uspelo Klepaču. Pucko je sicer prestregel žogo, ki je prišla do napadalca Mure, ta pa si je priboril prostor in z 19 metrov z desnico zadel levi spodnji kot vrat Velića. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

72: Menjava pri domačih: Nuhanović namesto Cerarja.

77: Po hitrem protinapadu Mure je Shabanhaxhaj preigral dva igralca, v kazenskem prostoru pa ga je odrinil na tla branilec in zadišalo je po enajstmetrovki, vendar je Ponis pokazal, naj se igra nadaljuje. 

78: Po podaji s peto je nevarno po tleh streljal Tahiraj, Obradović pa z izvrstno obrambo rešuje Muro. 

81: Dvojna menjava pri Radomljah: Jazbec in Šošić namesto Markovića in Čuića. 

84: Čalušić je odšepal z igrišča, saj si je poškodoval koleno. Ker je Bašić opravil že vse menjave, je Mura zdaj z igralcem več. 

86: Čalušić je nazaj z obvezanim kolenom.

88: Lepa akcija Mure: Beganović do Kousa, ta s kratko podajo do Klepača, slednji pa tokrat z desnico ni bil tako natančen kot v 71. minuti. 

89: Menjava pri Muri: Majić namesto Kousa.

90: Šest minut dodatka. 

93: Čalušić je znova na tleh. Sodnik bo moral dodati še kakšno minuto igre. 

95: Pucko po lastni napaki nato rešuje z blokom strel po prodoru dveh igralcev Radomelj.

98: Majić je skušal s strelom, a so bili branilci uspešni v bloku.

98: Konec tekme. 1 : 1. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Radomljani še naprej ostajajo neugoden tekmec za Muro. Remi je na koncu najbolj realen, saj so bili mlinarji boljši v prvem, črno-beli pa v drugem polčasu. Od eksplozivne napadalne igre soboške vrste je bilo tokrat prikazano precej manj od pričakovanega, čeprav so gostje sprožili več strelov na vrata kot gostitelji. A s samo osvojeno točko ostaja Mura brez zmage na svojih treh zadnjih tekmah (sem štejemo tudi evropski obračun) in je zdrsnila s četrtega na peto mesto lestvice, saj so jo zaradi boljše razlike v zadetkih prehitele Domžale (obe ekipi imata po 5 točk). Če v naslednjem krogu črno-beli doma ne premagajo sežanski Tabor, bo čas za kakšne ukrepe, kajti drugače se bo padanje na lestvici nadaljevalo.  

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Aleš Cipot
Radomlje : Mura
plt kalcer-radomlje