vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Aktivne počitnice v Murski Soboti v polnem razmahu

Aktivne počitnice, ki jih je tudi letos pripravil Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota (ZKTŠ) skupaj z mentorji iz športnih društev, so v polnem razmahu. Otrokom med zimskimi počitnicami mentorji do 3. februarja na murskosoboški osnovni šoli III ponujajo različne brezplačne aktivnosti, in sicer so te pripravljene za najmlajše med 7. in 10. letom starosti. Varstvo otrok je organizirano med 8.30 in 13.30. Utrinke s prvega dne je ujel naš fotograf Jure Kljajić.

V Sloveniji odkrili ruska vohuna. Zunanja ministrica: Zadeva je resna

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes na Brdu pri Kranju potrdila aretacijo dveh tujih državljanov, obdolženih vohunjenja. Zadevo je označila za resno in mednarodno odmevno. Povedala je še, da ruskega veleposlanika v Sloveniji za zdaj ni povabila na zagovor, v zvezi z aretacijo pa na zunanjem ministrstvu trenutno ne vodijo nobenih aktivnosti.

Tik ob slovensko-hrvaški meji našli truplo dojenčka, v Varaždinu pa mrtvega študenta

Hrvaški policisti so v nedeljo blizu Krapine na prostem našli truplo dojenčka. V Varaždinu pa so v ponedeljek zjutraj v študentskem domu našli truplo študenta.

Tudi pomurski šolarji imajo počitnice. Policisti pozvali k varnemu smučanju

Ta teden so na počitnicah učenci z vzhodnega dela države, tudi pomurski šolarji, da bi bile snežne radosti na smučiščih varne, so na mariborski policijski upravi pozvali k varnemu smučanju.

Nafta bogatejša za napadalca

Članska ekipa NK Nafta 1903 se je okrepila z novim napadalcem.

Spomladanska akcija sterilizacij in kastracij

Društvo za zaščito živali Pomurja organizira akcijo sterilizacij in kastracij na vseh veterinarskih postajah v Pomurju, Moškanjcih in Ormožu.

(FOTO) V Murski Soboti prišlo do sproščanja nevarnih plinov

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je bila ob 8.49 uri obveščena o sproščanju nevarnih plinov. Do uhajanja plina bi naj prišlo v okolici Okrepčevalnice Pajdaš, na sami lokaciji pa se trenutno nahajajo gasilci, ki merijo, kje bi naj uhajal plin.

Blokada PAZU: Je zakon neizvedljiv ali gre za revanšizem?

Pomurski akademsko-znanstveni uniji zaprli pot do z zakonom zagotovljenih državnih sredstev.

V Prlekiji so se zbrali animatorji in pripravniki

V Veržeju je potekalo usposabljanje salezijanskih animatorjev, gre za program pod okriljem Salezijanske mladinske pastorale.

Policisti obravnavali več tatvin, goljufijo in primer ponarejenega dokumenta

Pomurski policisti so preteklo nedeljo obravnavali dve prometni nesreči, kjer je nastala le materialna škoda, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, eno kršitev prepovedi približevanja osebi ali kraju in eno povoženje divjadi.