vestnik

Rezultati iskanja

(KOLUMNA) Zakaj bi leta 2023 še sploh »delali« knjige?

Tako bo letošnje leto za slovenske knjige izjemno – pol tisočletja po Trubarju se bodo tovorile čez Alpe v drugi smeri. Slovenija se v tem letu namreč pripravlja na enega najpomembnejših mednarodnih dogodkov za založnike in pisatelje v zadnjih desetletjih, gostovanje na frankfurtskem knjižnem sejmu.

Zapis v Stopinjah: odzval se je škof Saje

Zapis v Stopinjah spodbudil člane civilne iniciative, da so še enkrat načeli nekatera vprašanja

Cesta skozi Ocinje zaprta

V Občini Rogašovci poteka nadaljevanje nadgradnje vodovoda sistema B.

Manjšinska poslanca na Goloba naslovila prošnjo

Želita si regulirano ceno elektrike tudi za obe samoupravni narodni skupnosti.

Na pohodu Vsi smo zmagovalci podelili "bočkor"

Goričko drüjštvo za lepše vütro je organiziralo pohod Vsi smo zmagovalci ob 13-letnici pohodov po Goričkem.

(FOTO) V Murski Soboti je bil odigran tretji turnir v dvoranskem hokeju

V športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti je potekal tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. V članski konkurenci je HK Moravske Toplice z 1 : 4 izgubil proti drugi ekipi HK Triglav Predanovci, HK Lipovci je bil s 3 : 1 boljši od HK Triglav Predanovci 1. Po treh turnirjih je s 15 točkami na vrhu druga ekipa Predanovec, drugi so Lipovci z desetimi točkami, tretje Moravske Toplice s šestimi. Pri članicah so igralke HK Moravske Toplice z 2 : 4 izgubile proti HK Triglav, igralke HK Moravske Toplice pa so z 2 : 1 premagale HK Lipovci. Tudi v ženski konkurenci vodi ekipa predanovskega Triglava, zbrala je 15 točk, Moravske Toplice so druge z 12 točkami, Lipovci pa tretji s šestimi točkami. V selekciji U17 so hokejisti Lipovec s 4 : 3 ugnali Moravske Toplice, te pa so bile v drugi tekmi s 3 : 1 boljše od predanovskega Triglava. V selekciji U14 je HK Moravske Toplice z 2 : 1 premagal HK Lipovci. Fotografije Niko Časar

URADNO: Soboška bolnišnica dobila novega direktorja, Ratkai zadovoljen z izdatno podporo

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je za novega direktorja na današnji seji imenoval edinega preostalega kandidata. Nov direktor bo tako postal Roman Ratkai.

Arso izdal oranžno vremensko opozorilo za severovzhodno Slovenijo

Vremenoslovci za danes v večjem delu države napovedujejo močan veter, sunki burje bodo ponekod dosegli hitrost okoli 140 kilometrov na uro. Obetajo se tudi obilnejše padavine, sneženje bo ob močnem vetru povzročalo snežne zamete, možni so tudi vetrolomi. Policija poziva k previdnosti, saj se bodo vozne razmere marsikje zelo poslabšale.

Začel se je 8. Teden pisanja z roko, regija v ospredju je Prekmurje

Organizacijska partnerja sta JZ KP Goričko in OŠ Bogojina