vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Slavili prvi rojstni dan novega vrtca Mala Nedelja

Pred dobrim letom so otroci iz Male Nedelje in okolice vstopili v nove prostore vrtca. Zraven šolske zgradbe, v kateri so bili tudi prostori vrtca, je zrasel prizidek, v katerem imajo sedaj tamkajšnji otroci dovolj prostora za vse aktivnosti, ki se dogajajo v vrtcu. V uvodu je vodja vrtca Ksenija Kolar Švarc predstavila zgodbo novega prijatelja in knjižnega junaka malonedeljskega vrtca Malega Groleka. Gre za grozd, ki bo v kratkem predstavljen v posebni slikanici – v prleškem in slovenskem jeziku. Praznovanju v vrtcu so se otrokom in vzgojiteljicam pridružili tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, predsednik Krajevne skupnosti Mala Nedelja Boštjan Žerdin, podpredsednica Krajevne skupnosti Radoslavci Irena Žinko in ravnateljica Osnovne šole Mala Nedelja Breda Žunič.

Tujec poskušal unovčiti ponarejene bankovce, radgonski policisti obravnavali poskus vloma

Preteklo nedeljo so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali le z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Bo soboška bolnišnica danes dobila novega direktorja? Od treh prijavljenih kandidatov ostal samo še en

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota bo na današnji seji odločal o imenovanju novega direktorja, a prav veliko izbire članom ni preostalo.

50 let poroke zakoncev Gomboc iz Gorice: Čez cesto mu je stekla v objem

Avgust in Dragica Gomboc sta se zaljubila že v osnovni šoli

Ormoški grad bo v prihodnjih letih dobil prenovljeno podobo

Ormoška občina še letos načrtuje začetek obnove tamkajšnjega gradu, saj so trenutno po besedah župana Danijela Vrbnjaka v zaključni fazi priprave javnega razpisa. Kot je povedal, so ponosni na to, da so ena od le dveh občin, ki bosta prejeli sofinancerska sredstva države za obnovo, njihov grad pa bo s tem dobil nove vsebine in turistične produkte.

(FOTO) V Lendavi obeležili dan madžarske kulture

Osrednja prireditev pomurskih Madžarov ob dnevu madžarske kulture je bila na predvečer madžarskega praznika v lendavski gledališki in koncertni dvorani.

(FOTO) Svoj maturantski ples so odplesali elektrotehniki in tehniki oblikovanja s SPTŠ Murska Sobota

V puconski Zeleni dvorani je včeraj potekal še drugi maturantski ples dijakov Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota. Tokrat so se zavrteli dijaki smeri elektrotehnik in tehnik oblikovanja. Utrinke s plesa je v svoj objektiv ujel Niko Časar.

Policisti zasegli dve osebni vozili

En kršitelj pridržan na postaji

Je pri nas minimalna plača previsoka? To pravi pomurski ekonomist

Gospodarstveniki in ekonomski strokovnjaki opozarjajo na negativne posledice dviga minimalne mlače.

Soboški potapljači krstili "Želvo"

Člani potapljaškega društva Murska Sobota (PDMS) so minulo soboto preizkusili delovanje podvodnega drona.