vestnik

Rezultati iskanja

Ogenj zajel ostrešje prizidka

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je v dopoldanskih urah gorelo v naselju Janžev vrh.

(FOTO) Puconske odbojkarice ugnale Turbino

V 19. krogu druge lige vzhod so do nove zmage prišle odbojkarice puconske ekipe Murexin - Kema. Na domačem parketu so s 3 : 1 (-23, 20, 9, 14) premagale Turbino. Pucončanke so s 47 točkami druge na lestvici, utrinke s tekme v Zeleni dvorani pa je zbral fotograf Niko Časar.

Evridike osvojile zlato

Ženska vokalna skupina Evridike se je udeležila mednarodnega tekmovanja na Dunaju.

(FOTO) S koncertom zbirali sredstva za šolski sklad

Soboška gimnazija je ob pričetku pomladi priredila dobrodelni koncert dijakov s pevskimi, plesnimi in instrumentalnimi točkami. Na dobrodelnem koncertu so velik del programa oblikovali sedanji dijaki in dijakinje v različnih zasedbah in konstelacijah, tako vokalno-instrumentalno kot instrumentalno, imeli pa so tudi nekaj vabljenih gostov, ki so povezani z gimnazijo. Kot gostje so nastopili Tilen Horvat na harmoniki, skupina Friške, del skupine BeatChasers in nekaj bivših dijakov. Na koncertu in v času priprav na koncert je bilo zbranih 3360 evrov za šolski sklad Gimnazije Murska Sobota. Sredstva bodo v prvi vrsti porabljena predvsem za pomoč dijakom iz socialno ogroženih družin. Donacije šolskemu skladu so še vedno možne, na račun SI56 0110 0603 0695 285 s sklicem 291002, možno pa je oddati tudi zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije in tako skladu nameniti del sredstev. Fotografije Niko Časar

Ob Muri nastajajo nove interpretacijske točke

Ob celotnem toku reke nastajajo nove interpretacijske točke, ki bodo izboljšale razumevanje pomena vrst, habitatov in tudi procesov, ki se odvijajo v tem enkratnem naravnem okolju.

(FOTO) Tek družin v Radencih

Kot dopolnitev maratona treh src

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

(VIDEO) Tajda Nemec predstavlja svojo prvo pesem

Poje in nastopa že od malih nog, po petju v različnih glasbenih skupinah pa se je opogumila tudi za samostojno petje

Opolnoči prebudil pomurske gasilce z lažjo, da je sosedu zagorela hiša

Kar štiri gasilska društva so bila aktivirana zaradi lažnega požara.

Nosilci za kolesa – priročna rešitev za prevoz koles

Vsi, ki se pogosteje odpravljate na izlet s kolesom, pa se morate na izhodiščno točko zapeljati z avtomobilom, zagotovo že uporabljate nosilec za kolo. Če ne, pa je sedaj skrajni čas, da se odločite za to priročno rešitev prevoza koles.