vestnik

Rezultati iskanja

Vesoljski fizik iz Murske Sobote: od vesolja postajamo vse bolj odvisni

Ukvarja se s preučevanjem dogajanja v osončju – Pred negativnimi posledicami nas ščiti magnetno polje našega planeta.

Obnovili so kroški brod

Obnova je stala 5800 evrov, sedaj poteka nadgradnja vsebin ob Muri.

(FOTO) Tudi v Apačah tradicionalno obeležili največji Marijin praznik

Ob prazničnih dopoldanskih slovesnih mašah v cerkvi Marijinega vnebovzetja, pri drugi je pred cerkvijo nastopil tudi Pihalni orkester Apače, je v enem od treh Marijinih romarskih središč v murskosoboški škofiji, v Apačah, potekal tudi tradicionalni krajevni sejem, na katerem so se zbrali številni lokalni ponudniki. Tradicionalni sejem je potekal pri cerkvi, pri gasilskem domu Apače pa družbano srečanje z veselico. Utrinke je zbrala Vanesa Jaušovec.

(S TRIBUNE) Ažurnost kot pogoj

Leta 2022 je skoraj nedopustno, da nekateri klubi sploh še nimajo postavljene svoje spletne ali facebook strani.

(FOTO) "Velka meša" pri Gradu pritegnila številne vernike in obiskovalce

Praznik Marijinega vnebovzetja ali "velka meša" je h Gradu privabila številne vernike od blizu in daleč, ki so se udeležili slovesne romarske svete maše. To je ob somaševanju domačega župnika Marka Magdiča v župnijski cerkvi daroval Aljaž Baša, stolni kaplan v Murski Soboti.

Ravnovesje v prehranski verigi se je lani poslabšalo

Kmetijska ministrica Irena Šinko v obravnavo na vladi predlaga poročilo varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano Igorja Hrovatiča. Kakšne so ugotovitve poročila?

V nedeljo potrdili skoraj 500 novih primerov

Znani so novi podatki o razširjenosti covida v državi.

(FOTO) Škof Štumpf v Turnišču o možnosti izbire, ki nasprotuje božjemu pogledu na človeka kot moškega in ženo

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja so bile tudi letos slovesne svete maše v cerkvi Marijinega vnebovzetja oziroma Marije pod logom v Turnišču.

(FOTO) Fotografi so iskali geometrijo

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je do konca avgusta na ogled 36 fotografij na temo geometrije. Posnelo jih je 17 članov kulturnega društva Fotoklub Murska Sobota, in sicer Jasenka Hrebak, Lado Klar, Viktor Ratnik, Dani Mauko, Feliks Pihlar, Branko Veren, Luka Veren, Iztok Lačen, Ištvan Varga, Jože Bratuš, Marko Šnajder, Stanislav Toplak, Lidija in Walter Schneeweis, Tatjana Vuković, Miran, Rojko, Janez Győrfi. Gre za tretjo letošnjo klubsko razstavo barvnih in črno belih fotografij večjega formata. Fotografije Dani Mauko.

(FOTO) Tako je videti Pomurje skozi objektiv

Na Slovenski ulici v Murski Soboti je na ogled ulična razstava z naslovom Pomurje skozi objektiv. Pripravili so jo člani Fotokluba Murska Sobota, ki so širom regije posneli različne motive. Nekaj si jih lahko ogledate skozi fotografije Danija Mauka.