vestnik

Rezultati iskanja

Zdravje Slovencev: Sladke pijače uživajo nižje izobraženi

Kot kaže raziskava Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), se povečuje delež ljudi, ki vsakodnevno uživajo zelenjavo in ki redno zajtrkujejo, zmanjšuje pa se delež prebivalcev, ki uživajo sladkane pijače. Kljub temu se v Sloveniji v povprečju vsak drugi odrasli prebivalec prehranjuje nezdravo in z manj zdravju koristnimi živili.

Da dvigalo ne dela, je krivo slabo vreme 

Lendavska občina je avgusta lani objavila razpis za gradnjo dvigala s pripadajočim objektom pri lendavskem zdravstvenem domu, s katerim bi bolnikom, ki težko premagujejo stopnice, in staršem z otroškimi vozički olajšali dostop do ambulant. Naložba, vredna približno 132 tisoč evrov, bi morala biti po napovedih občine končana marca letos, toda dvigalo še vedno ne deluje.

Sodba razgrajaču: Na policijsko postajo bi vrgel bombo   

Andrej T. iz Gornje Radgone zaradi udarca policista in groženj obsojen na pet mesecev in 15 dni zapora. 

"Soboška" Monsena v Rovinju porušena 

Kot poroča istrski časopis Glas Istre je počitniško naselje v Monseni pri Rovinju, ki je veljalo za Mursko Soboto v malem, zravnano s tlemi. 

Asfaltna baza v Bučečovcih: Spet samovolja? 

Občina je bila seznanjena, da bo podjetje GMW gradilo skladiščni prostor, za kar je tudi zaprosilo za gradbeno dovoljenje, zdaj kaže, da naj bi nameravalo postaviti asfaltno bazo.

Goran Gutalj: "Kar te ne uniči, te naredi močnejšega" 

Glede na pokrite športne površine je v soboška občina v državnem vrhu, po gibalni sposobnosti otrok pa skupaj s celotno pomursko regijo na slovenskem repu.

V Moravskih Toplicah prikazali pastirski običaj

Člani Kulturno turističnega društva Mali Rijtar Tešanovci so dejavni na vseh področjih ohranjanja dediščine kraja Tešanovci, od folklornega izročila do kulinarike.

K Slovencem na Malto na rakijo in čevape 

Prava ideja in veliko energije je dovolj, da uresničiš svoje sanje, so prepričani štirje Slovenci, ki so na malteškem otoku Gozo odprli restavracijo z balkansko hrano. 

(VIDEO) Blue Planet: »Prilagajamo se občinstvu in priložnostim«

Skupina Blue Planet je nastala leta 1999 in tako bo naslednje leto praznovala jubilejno, 20. leto skupnega ustvarjanja.

(VIDEO) Zabavajte se z nami ves dan 

Veliki Vestnikov piknik in ekskluzivni letalski miting Airborne 2018 vam bosta popestrila dan in vas v ritmih popularne glasbe popeljala v noč. Prvega septembra od 12. ure dalje morate biti na rakičanskem letališču.