vestnik

Rezultati iskanja

Pasti pomurskih cest: Srbenje lasišča signal za počitek

Opozarjamo vas bomo na pasti pomurskih cest. Z nami sodelujejo policisti in prometni strokovnjaki. Tokrat analiziramo, katere pasti na udeležence v cestnem prometu prežijo med vožnjo v poletnem vremenu. V poletnih mesecih na pot še posebej strpno in brez hitenja. Pri načrtovanju poti upoštevajte delo na cestah. Do nesreč pogosto prihaja tudi zato, ker voznike za krmilom premaga utrujenost

Izšla monografija Radenec

Ob občinskem prazniku so v Radencih predstavili monografjo o Radencih, ki je nastajala leto dni. 

(FOTO) Soboški dnevi pod dežniki in popolno mavrico 

Skupini, ki sta odprli letošnje Soboške dneve, sta The Margins in PipsChips & Videoclips. Prvi so prekmursko-hrvaška naveza, ki pod skupnim imenom delujejo od leta 2016. Četverec sestavljajo Aljaž Gyurica (vokal, kitara), Luka Ščavničar (bas kitara, spremljevalni vokal), Jože Horvat (bobni) in Patrik Jambrošić (kitara, spremljevalni vokal), za katerim so se fantje ozrli prek hrvaške meje. Prav od tam prihaja zaseba PipsChips & Videoclips, ki so edinstvena pojava na hrvaški glasbeni sceni in veljajo za odličen primer urbane rock skupine. Skupina je na sceni prisotna več kot 25 let.

(FOTO) Lutkovna predstava: O belem mucku, ki je bil čisto črn

Začeli so se Soboški dnevi. Lutkovna predstava. V družini Belih muckov pričakujejo naraščaj. Očka Beli muc se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama Bela muca in očka Beli muc si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko iz košarice belih muc pokuka majhna črna glavica … Predstava nagovarja najmlajše in jih na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.

Luka Koper in Robert Graj: Kaj bo s kmetijsko zemljo?

Razen desetih hektarjev zemlje, ki je v solastništvu, je Logis-Nova zemljišče v beltinski občini, kjer je bil načrtovan regijski logistični center Panonija, dala oktobra 2016 v najem Panviti, in sicer od januarja 2017 do konca decembra 2020. Logistični center tudi s sodnim epilogom. 

Zgodba o uspehu: Baltic Fleet radgonskega Bevoga in škotskega Brewdoga

Moto pivovarske craft scene so kreativna, po okusu intenzivna piva. Vasja Golar je recept razvil na škotskem, skupaj z mojstri varjenja pivovarne Brewdog.

2. SNL: Letos je bil najboljši Luka Bobičanec - Sobočanec 

Drugoligaški nogometaši so v glasovanju za najboljšega nogometaša sezone v 2. SNL največ podpore namenili Luki Bobičancu, nogometašu Mure.

Direkt za naslovnico: Bodi del norih dogodivščin in nagrad! 

Poletje je čas glasbe, plesa in norih dogodivščin. Čas za brezskrbno zabavo in za obisk najboljših poletnih festivalov, dogodkov. Prekmurje jih ima veliko. Ker želimo širiti dobre zgodbe, ki jih nudijo domači kraji, smo se odločili, da vas pozovemo na pomoč.

Žetev ječmena: Zaradi toče so prišli Avstrijci 

Avstrijsko povprašujejo po našem ječmenu. Avstrijska Štajerska je letošnjo pomlad bila izpostavljena še hujšim vremenskim ujmam kot Pomurje, zato bo avstrijskim kmetom primanjkovalo zrnje za krmo in ga bodo iskali pri nas.