vestnik

Rezultati iskanja

Pesimizem pri pogajanjih o odkupnih cenah pšenice

Na Biotehniški šoli v Rakičanu je bil dan pšenice, na katerem so med drugim spregovorili o razmerah pridelave žit in odkupnih cenah. 

Medvrstniško nasilje se ne sme tolerirati

Ker skoraj ne mine teden, da ne bi zasledili informacij o različnih pojavnih oblikah medvrstniškega nasilja, ki se zgodi v šolskem ali obšolskem okolju, policisti opozarjajo, da je treba taka dejanja obsoditi in proti njim ukrepati. 

Provansa sredi Pomurja 

Slikarski umetniki so v okviru likovne kolonije ustvarjali svoje umetnine ustvarjali med sivko na polju Livada. 

Razkrižje: Človeka nikar ... 

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje, Muzej slovenske policije, Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje in Občina Razkrižje so pripravili razstavo Muzeja slovenske policije. 

Poročila sta se tam, kjer jo je zaročil 

Kje se začne poroka, če je nevesta iz Slovenije, ženin pa iz Avstrije? Na mejnem prehodu, seveda. Branko je pot vodila iz slovenske Štajerske prek Prekmurja na avstrijsko Štajersko.

Kamenšnica v prenovi 

Začeli so urejati okolico Soboškega jezera, ki bo skupaj s Paviljonom Expano, postalo ena glavnih turističnih značilnosti mesta. 

Iztok Ilich: Brez skorje slovenstva ne bi bili, kar smo

Načini gradnje, praznovanja, priprava prazničnih jedi, ljudsko izročilo, narečja in še veliko drugega je, kar dela slovenski prostor tako bogat in raznovrsten. Ravno to je pritegnilo Iztoka Ilicha, publicista, založnika in prevajalca, da se je začel po svoje posvečati etnološkim temam in varovanju snovne in nesnovne kulturne dediščine.

(FOTO) Muraši že trenirajo 

Nogometaši Mure so z uvodnim treningom na Fazaneriji pričeli priprave na novo sezono, ki jo bodo odigrali med prvoligaško zasedbo. Prinašamo vam nekaj utrinkov. 

Mura dobila še četrto okrepitev 

Danes se je črno-beli vrsti pridružil še četrti novinec. 

Pomurski športni festival prinaša 20 športnih aktivnosti

V zadnjem junijskem tednu bo v športnem parku Melinci potekala največja športna prireditev v Pomurju. Pomurski športni festival letos spet prinaša veliko športa, zabave in glasbe. Od 25. junija do 1. julija se bo zvrstilo 20 športnih aktivnosti, 5 aktivnosti za otroke in dva koncerta. Izvedbo športnega programa pa letos omogoča tudi sofinanciranje Fundacije za šport.