vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO in VIDEO) Na Prevaljah spet toča in poplave, v Pomurju dežuje in grmi 

Toča in močan popoldanski naliv spet ogrozila in poplavila Prevalje. V Pomurju zaenkrat le temni oblaki, strele in grmenje, ponekod pa že močno dežuje. 

Razstava Najini stili v BTC Murska Sobota

Razstavljata Marinka in Ivo As

Na Stari Gori dobili prostor za degustacije, promocije, predstavitve in prireditve

Turistično promocijski center Stara Gora je v kletnih prostorih stare osnovne šole

Na Vinariumu 104 leta stara Radica Oblak, najstarejša obiskovalka doslej

"Če me pripeljejo, pridem spet naslednje leto!" je dejala ob odhodu Radica.

Tudi za elektronsko cigareto potrebno plačati dajatev za onesnaževanje okolja  

Od prvega julija nov seznam električne in elektronske opreme po kombinirani nomenklaturi, v njem nekaj sprememb

Kako narediti dobro fotografijo?

Nikoli se še ni fotografiralo toliko, kot se fotografira danes, prav tako pa nikoli doslej ni od zabeleženih fotografij ostalo tako malo uporabnih fotografij, kot jih ostane danes. Ponavadi jih nihče niti ne vidi, večino pa jih izbrišemo ali nanje pozabimo z novo mobilno napravo. Kako narediti dobro fotografijo in kako v fotografski objektiv ujeti pravi trenutek, pa je v Galeriji Murska Sobota zbrane poučila ljubiteljska fotografinja Nataša Kos.

Priprave na 100. obletnico: obeta se tudi posebna učna ura za šolarje

Na seji iniciativnega odbora, ki pripravlja aktivnosti za obeležitev 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo prihodnje leto, so člani odbora pregledali realizirane aktivnosti in opredelili naloge za nadaljevanje priprav.

Priprave: Zmaga Mure, remi Maribora

Črno-beli so v pripravljalnem srečanju v Avstriji premagali Bad Gleichenberg, vijoličasti pa v Bakovcih remizirali s Copenhagnom. Napovedane torkove tekme med Beltinci in Muro ne bo, saj so jo "žuti" odpovedali. 

(FOTO) Re:Pannonia: Manj je več in Marihuana v prleških Križevcih  

Na solistično pot se je podal leta 2008 in okrog sebe zbral nov spremljevalni bend. Leto pozneje je izšel njegov prvi samostojni album Manj je več, 2015 pa je sledil Za nazaj in za naprej, ki ga je produciral Jani Hace. Pri več pesmih je sodeloval s prekmurskim pisateljem Ferijem Lainščkom, ki je zanje prispeval besedila. Akustični trio Doroja so leta 1982 ustanovili trije mladi, nadobudni glasbeniki. Muzicirali so zgolj zaradi zabave in skupne ljubezni do glasbe. Kmalu so se povzpeli od kulturnih in priložnostnih prireditev do glasbenih festivalov, in poželi kar nekaj vidnih uspehov. S skladbo "Marihuana" so zmagali na festivalu Glas mladih Slovenije v Črnomlju, s skladbo "Strah pred ljudmi" pa na Glasbenem festivalu Zima 85 v Radečah.