vestnik

Rezultati iskanja

Veste kje igrajo "El zasiko" derbi? 

V Gederovcih se bo zvečer igral, po besedah organizatorjev, največji malonogometni derbi daleč naokrog. Tako imenovani "el zasiko" derbi med domačim Klubom malega nogometa Mister Baby in Klubom malega nogometa Krajna.   

Cezanjevci: Proslava v počastitev 75. obletnice streljanja talcev

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v telovadnici OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pripravila proslavo v počastitev 27. aprila – Dneva upora proti okupatorju in 75. obletnice streljanja talcev pri Ribičevem mlinu v Cezanjevcih.

V boj za poslanski stolček tudi Olga Belec

Znana še imena pomurskih kandidatov Stranke Alenke Bratušek

Veržej: Poraz z Ilirijo kot napoved slovesa?

Nogometaši Veržeja so si s še enim domačim porazom, tokrat proti Iliriji z 1 : 2, skoraj popolnoma zaprli možnosti za obstanek v drugi ligi, čeprav so v tekmi prvi povedli. 

Intervju s Šimundžo: Kakšen je najboljši Murin strateg zasebno? 

46-letni Ante Šimundža je trener, ki je neločljivo povezan s soboško Muro. V tej sezoni že tretjič v svoji karieri vodi črno-bele, pristaši domačega kluba pa si verjetno ne morejo predstavljati uspešnejšega stratega na Murini klopi. Zdi se, da je soboška ekipa pod njegovim vodstvom zanesljivo na poti v prvo ligo. Tokrat se nam priljubljeni trener razkriva tudi z bolj zasebne plati, s kakršne ga doslej morda še niste poznali.   

Balladero o svoji poti: "Tam, kjer sem doma"  

Zapisani naslov sem si izposodil iz legendarne slovenske popevke, pod katero sta se podpisala mojstra Jože Privšek in Miroslav Košuta, glas pa ji je v njeni najbolj markantni izvedbi posodil in jo nepozabno »odžvrgolel« Edvin Fliser. Skladba me že nekaj časa spremlja v stalni »playlisti« in na notnem pultu klavirja, kjer se med drugimi skladatelji velikokrat znajde tudi slovenski glasbeni mag. Privšek.

Mura: S prostimi streli do novih treh točk

25. krog 2. SNL: Luka Bobičanec in Arpad Vaš sta na Dobu Muro popeljala v vodstvo, ki so ga morali črno-beli v drugem polčasu krčevito braniti. Padel je tudi Roltek - 1 : 2.

(FOTO) Slovesnost pred dnevom boja proti okupatorju 

V Gledališču Park je danes potekala osrednja slovesnost Mestne občine Murska Sobota ob prihajajočem petkovem prazniku – dnevu boja proti okupatorju.

V Murski Soboti stoji prvi učni čebelnjak za invalide

Na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Murski Soboti so popoldan otvorili prvi učni čebelnjak na svetu, ki je prilagojen za invalide na vozičkih. Čebelnjak je donirala Čebelarska zveza Slovenije, opremila pa ga je Mestna občina Murska Sobota.