vestnik

Rezultati iskanja

Hokej na travi: Lipovci na tretjem mestu

V Lipovcih se je končalo evropsko klubsko prvenstvo kakovostnega razreda Challenge II v hokeju na travi. Domači hokejski klub si je razdelil tretje mesto z gibraltarskim moštvom Grammarians.

Dva naslova državnih prvakinj za soboške gimnastičarke

Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota se je v Mariboru udeležilo državnega prvenstva v skupinskih sestavih. V športni dvorani Lukna je sodelovalo več kot 500 tekmovalk iz 15 slovenskih klubov. 

Slavili so PGD Črenšovci in PGD Žižki

Na Dolnji Bistrici je v soboto potekalo tradicionalno 24. gasilsko tekmovanje za memorial Daniela Kreslina. Prostovoljno gasilsko društvo Dolnja Bistrica se s tekmovanjem vsako leto spomni na svojega rojaka, velikega gasilca in vzornika mladim gasilcem Daniela Kreslina, ki je postavil temelje tamkajšnjega gasilskega društva.

Četudi cenejša, je uvožena hrana dražja 

S projektom Pot do lokalne hrane želijo mladim približati pomen domače hrane. Pobudo za projekt Pot do lokalne hrane je dala Skupina vrtovi Panonski, ki že vrsto let trži lokalne izdelke in pridelke v trgovini Zelena točka v BTC v Murski Soboti. 

Več stopničk za karateiste iz Ljutomera

Ljutomerski karateisti so v soboto nastopili na 13. pokalu Občine Oplotnice in dosegli več uvrstitev na zmagovalne stopničke. 

Obeležujemo svetovni dan Nature 2000

Danes obeležujemo dan Nature 2000, jutri bo mednarodni dan biotske raznovrstnosti, ki bo posvečen 25-letnici konvencije o biotski raznovrstnosti, v četrtek pa bo evropski dan parkov, ki je letos posvečen kulturni dediščini. Leto 2018 je tudi evropsko leto kulturne dediščine. Ta oblikuje našo identiteto in vsakdanje življenje. Obkroža nas v mestih, naravnih krajinah in arheoloških najdiščih.  

"Ker ne vemo, kdaj bomo kri rabili mi" 

Motoristi motornega kluba Gronska strejla že vrsto let vsak binkoštni ponedeljek darujejo kri kot gesto za poškodovane motoriste. 

Kolesarsko druženje po Prlekiji privabilo množico 

Tradicionalnega kolesarskega izleta, ki poteka skozi tri občine – Križevci, Veržej in Sveti Jurij ob Ščavnici – se je udeležilo okoli 130 ljudi iz obeh občin.  

O kulturni dediščini Pomurja 

Da bi o bogastvu in raznolikosti kulturne dediščine Pomurja seznanili čim širši krog ljudi, je Pomurski muzej Murska Sobota pripravil razstavo Kulturna dediščina Pomurja. Na ogled je v murskosoboškem trgovskem centru Maximus.