vestnik

Rezultati iskanja

Žetev: Kako bo nihanje cen na evropskem trgu vplivalo na naše kmete?   

Cena oljne ogrščice na evropskem trgu padla. Kaj to pomeni za Slovenijo? 

ŽOK Sobota: Bron za starejše deklice

Na sklepnem turnirju v Braslovčah so starejše deklice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota pod vodstvom Davorina Čeleša zasedle tretje mesto v državnem prvenstvu. 

(VIDEO) Žogarija v srcu Prekmurja 

Žogarija, mednarodni projekt, ki traja že trinajst let, je v Murski Soboti prvič. Udeležili so se ga učenci petih osnovnih šol in preživeli športni, predvsem pa zabaven dan. 

Volitve: Plakatna vojna na Hodošu? - Belčeva pravi, to ni ne etično ne moralno

Poslanski kandidat Ferenc Horvath naj bi sinoči na Hodošu odstranjeval volilne plakate drugih kandidatov, na oglasne panoje pa lepil svoje.

Videli gozdni rezervat Babji Ložič, Temne poti in še kaj

Osmi pohod po Prlekiji, na katerem so spoznavali naravo ter kulturne in turistične zanimivosti

Lendavska petro-kemija ni prodana

Najugodnejši ponudnik odstopil od nakupa. Po naših virih naj bi pogovori potekali s podjetjem Fenolit iz Borovnice.

Ilegalne migracije: Pomurska policija pričakuje še več migrantov 

Navadno begunci v državi, kjer so ostali po strožjem nadzoru na balkanski migracijski poti, sprva prosijo za azil, nato pa v času, ko traja postopek, iščejo priložnost, da bi prišli v svojo ciljno državo. 

Vietnam: Lep, a s temno zgodovino

»Odlična hrana, morje in prelepa pokrajina. Čudovito je! To moraš videti,« je prijateljica odgovorila na vprašanje, kako je potovati po Vietnamu. Ni se motila. Zelo gost in kaotičen promet, »trd boj« za boljše življenje in vojna, ki jo poznamo predvsem iz ameriških filmov, pa so še dodatna dejstva, zaradi katerih se te dežele ne pozabi kar tako.

Svetovljana na Goričkem  

Razmišljala sta o selitvi v Francijo ali Bolgarijo, ko pa sta se pripeljala v Slovenijo, sta vedela, da je to država, kjer želita živeti.

Po 50 letih spet zbrani nekdanji učenci DOŠ Genterovci

Valerija Šebjanič, ravnateljica DOŠ Genterovci, nam je posredovala to fotografijo, na kateri so nekdanji učenci omenjene šole, ki so se zbrali po 50 letih, odkar so jo zapustili.