vestnik

Rezultati iskanja

Hokej na travi: Začetek evropskega klubskega prvenstva

V Lipovcih se je začelo štiridnevno evropsko klubsko prvenstvo v hokeju na travi v kakovostnem razredu Challenge II. Med sedmimi ekipami sodeluje tudi domači HK Lipovci.  

Milijonarjevo posojilo Muri 05: Kaj bo povedal bančnik? 

Nekdanja predsednica Mure 05 Nataša Horvat Barič in nekdanji kapetan ekipe Fabijan Cipot se še enkrat na sodišču zagovarjata zaradi domnevne goljufije pri sklenitvi posojilne pogodbe. Aprila lani sta bila že obsojena na pogojni kazni, vendar je višje sodišče sodbo razveljavilo.

Vinogradi obeh bregov Mure v vsej svoji veličini 

Odprta je razstava likovnih del 24. mednarodne slikarske kolonije „Vinogradi obeh bregov Mure 2018“, ki jo izmenično gostita republiki Avstrija in Slovenija. Stvaritve so tokrat nastale izpod čopičev slikark in slikarjev na slovenski strani Mure. 

V Rogašovcih odplesali prvi tango na Goričkem

Argentinski ples so prvič plesali v Rogašovcih.Pri tangu ne gre za naučene korake, ampak mora ženska »prisluhniti« moškemu in improvizirati.

Vida vidi: Bistra kot gosti sok

Bil je poseben patron. Odvetnik, jezičen in nabrit. Všeč mi je bil. Srednjih let, a z eno tako čisto posebno energijo. Rada imam moške, ki izstopajo. Sploh, če to počnejo s pomočjo svojega jezika; ne bom lagala, da me njihovi drugi organi ne zanimajo.

(FOTO) Maturanti so si razdelili prostor v parku 

Zaključne letnike srednjih šol opoldan čaka tradicionalni ples četvorke oziroma "füčkanje" na Slovenski ulici v Murski Soboti. Kot je navada, dan nato nadaljujejo v soboškem parku, kjer se zabavajo s sošolci. Letos pa so se dijaki odločili in si prostor v parku razdelili na območja. S trakovi so si omejili prostore z označbami šole in letnika. Kot so povedali, so se dijaki za spremembe odločili samoiniciativno. Ali bodo trakovi šole in razrede res delili, ali gre zgolj za trenutno idejo? 

Dirka po Sloveniji se vrača v Prekmurje 

Kolesarske ekipe, tudi s slovenskimi člani, bodo od 13. do 17. junija tekmovale na 25. Dirki po Sloveniji. Letošnja trasa bo potekala od Lendave do Novega mesta, profesionalne kolesarje pa bomo Premurci lahko videli že v prvi etapi. 

Tu bodo zaradi Maratona treh src zaprte ceste

V Radencih bo v soboto 38. Maraton treh src, zaradi česar bodo nekatere pomurske ceste zaprte za promet. Zapore bodo trajale od 8. do 15. ure. 

Osem stopničk za Plesni klub Zeko na pokalnem turnirju 

Plesni klub Zeko se je minuli vikend v Šenčurju pri Kranju udeležil zadnjega pokalnega turnirja za plesne discipline disco dance, street show, electric boogie in show dance. Njihove plesalke so v različnih disciplinah in kategorijah osemkrat stale na stopničkah. 

Kje točijo najboljši špricer - zdaj znan vrstni red vseh 

Društvo vinogradnikov Goričko in Javna služba za kmetijsko svetovanje sta pripravila 9. ocenjevanje prekmurskih špricerjev. Najboljši špricer letos točijo v gostilnah, kjer je vino iz Vinske kleti Kelenc iz Lendavskih goric.