vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Povratek v prvo ligo

Mura je včeraj vnovič zaigrala v prvi slovenski nogometni ligi, dogajanje na in ob igrišču smo spremljali tudi na spletnem portalu vestnik.si.

Z Goričkega v Piran: Zagledala sta morje  

Trinajsti dan Alenovega popotovanja vzdolž Slovenije se je končal, tako mu ostaja le še nekaj zadnjih kilometrov do zastavljenega cilja, ki ga bo dosegel predvidoma jutri popoldan.  

(FOTO IN VIDEO) Prekmurska kulinarika in ljudski običaji zavzeli Beltince

Na 48. mednarodnem folklornem festivalu je bila sobota tradicionalno namenjena predstavitvi vasi občine Beltinci, prikazu obrti, običajev in kulinarike. Večer pa je minil v znamenju tamburaške glasbe. 

Ante Šimundža: "Pripravili smo jih tako, da na začetku niso podlegli čustvom in brezglavo jurišali"

Prva Murina tekma v prvi slovenski nogometni ligi po petletnem premoru se je končala. V prvem krogu so v Fazanerijo prišli nogometaši kranjskega Triglava in iztržili točko - bilo je 1 : 1 (1 : 1), s tem da so Kranjčani dosegli oba gola. 

Na Hodošu odkrili doprsni kip Marie Pozsonec  

V okviru praznovanja 19. občinskega praznika so pred občinsko zgradbo na Hodošu danes odkrili doprsni kip (delo akademskega kiparja dr. Marjana Dreva) dolgoletne poslanke madžarske narodne skupnosti Marie Pozsonec. 

Prva liga se vrača v Pomurje

Do tekme Mura - Triglav Kranj je še manj uro in pol (začetek ob 18.00). Sobočani se tako po petih letih oz. 1882 dneh vračajo v slovensko prvo ligo. Spremljajte z nami, kaj se bo dogajalo pred in med tekmo.

Ribe in Natalija Verboten na Hotizi  

Drugi dan Hotiških ribiških dnevov je v prireditvenem prostoru Nogača na večerni zabavi nastopila Natalija Verboten, ki jo je spremljala skupina Plamen.  

(FOTO) Mladi prisluhnili zgodbi o Kekcu

V okviru otroškega programa Soboškega poletja so si lahko otroci danes na Trgu kulture ogledali lutkovno predstavo Andreja Rozmana - Roze z naslovom Ovbe, Kekec, Ujma gre. Predstava je narejena po prvi Kekčevi prigodi, ki jo je Josip Vandot opisal v knjigi Kekec na hudi poti in je edina pripoved, ki je še ne poznamo iz filma. Še preden je ukanil samotarsko zeliščarico Pehto in divjega lovca Bedanca, se je Kekec s svojo starejšo polsestro Jerico izgubil in se srečal z bajeslovnima bitjema, gorsko vilo Škrlatico in divjim možem Prisankom. 

Pokal občine Odranci: Beltinci in Odranci v finalu

V finalu 3. pokala občine Odranci bosta igrali ekipi Lušta Beltinec in domačih Odranec. Beltinci so v polfinalu premagali Turnišče s 4 : 0 (2 : 0), Odranci pa Črenšovce s 5 : 1 (3 : 1).

(FOTO) Špičikuc Orchestra z Almo Merklin na Trgu kulture 

V okviru Soboškega poletja je na Trgu kulture nastopila zasedba dvajsetih glasbenikov, ki deluje od leta 2000. Večina ima akademsko glasbeno izobrazbo in prihaja iz vasi Sv. Peter v zaledju občine Piran. Na odru se jim je pridružila prekmurska pevka Alma Merklin.