vestnik

Rezultati iskanja

Uspešen začetek meseca za kajakaše BD Bistrica

V Varaždinu je v torek potekal 22. memorial Siniše Razloga v kajak kanu spustu. Udeležilo se ga je 50 posadk iz Slovenije in Hrvaške, med njimi tudi tekmovalci Brodarskega društva Bistrica.  

Čebelarstvo Tigeli uredilo medeno pot

Čebelarstvo Tigeli iz Veržeja je pred svetovnim dnevom čebel, ki bo 20. maja, za prvomajske praznike pripravilo dan odprtih vrat. Ti so bili letos jubilejni deseti in povezani z novo pridobitvijo.

Namen in poslanstvo KŠL ni ohranjanje »gostinskega obrata«  

Na poročanje o zaprtju MKI Mansarda v Lendavi se je z izjavo za javnost odzvalo vodstvo Kluba študentov Lendava in predsednik Huso Jusić.

(FOTO) Bukovniško jezero skozi fotografski objektiv

Prvomajske praznike, ki so nam po večini postregli s sončnim in toplim vremenom, je marsikdo izkoristil za potepanje po pomurskih turističnih in izletniških točkah. Ena izmed bolj obiskanih destinacij je tudi Bukovniško jezero z okolico. V bližini jezera stojita kapelica Svetega Vida in Vidov izvir, zraven pa najdemo tudi 26 energetskih točk blagodejnega in zdravilnega zemeljskega sevanja. Ponujamo vam nekaj v fotografski objektiv ujetih naravnih lepot Prekmurja. 

Stranka SMC ne skriva več kandidatov za poslance

Svoje pomurske kandidate za poslance je v Murski republiki v Zvezdi predstavila tudi Stranka modernega centra (SMC). Kar dva aktualna pomurska poslanca te stranke Dušan Radič (Murska Sobota I) in Aleksander Kavčič (Ljutomer), bosta kandidirala tudi na prihajajočih državnozborskih volitvah, ki bodo 3. junija. Poleg njiju pa se bodo za stolček v parlamentu v svojem okraju potegovali še Vera Granfol (Gornja Radgona), Darko Horvat (Lendava) in Milan Osterc (Murska Sobota II).

Pretresljiva zgodba iz Dobrovnika: "Dojenčkov zdaj nimamo kam dati"   

V Dobrovniku klestila toča debela kot jajce, uničenih deset streh hiš in številna gospodarska poslopja. Župan Marjan Kardinar poziva občine, da so solidarni z njimi in podprejo sistem obrambe pred točo. 

Največ škode na ječmenu in rži, močno prizadeti tudi trajni nasadi 

Kolikšna bo škoda, je še preuranjeno govoriti, bo znano v nekaj dneh. Je pa že zdaj jasno, da bo ogromna, se strinjajo kmetje in stroka. 

Rene Žižek v Ukrajini tretji najboljši v hitrostnem računanju

Rene Žižek s Tišine je v ukrajinskem Lvovu na mednarodnem tekmovanju v hitrem računanju na pamet dosegel bronasto medaljo. 

Dobrovnik: Neurje preluknjalo streho in dvojčkoma preprečilo prihod domov 

V Dobrovniku je bilo vse nared, da se mamica z dvojčkoma Jako in Juretom vrne v domačo hišo, a jim je neurje načrte prekižalo.

(VIDEO) Na posnetku bes narave blizu Dunaja 

Avstrijski vremenoslovci so napovedovali, da se v Avstriji zaradi vlažnih gmot, ki so prihajale iz Italije, in pregretega ozračja, lahko razvijejo tornadi, kar naj bi se pozno zvečer, v okolici Dunaja, tudi zgodilo.