vestnik

Rezultati iskanja

V Kupšincih in Radovcih udarili streli

Strela udarila v leseno lopo, iz katere se je začelo kaditi.

Na eni strani pustošila toča, na drugi nalivi

O škodi poročajo z vsega Pomurja. Ponekod je večje razdejanje povročila suha toča, drugod toča z dežjem, težave pa so povzročali tudi močni nalivi. Več kot 2000 prebivalcev na območju Lendave je bilo brez elektrike, nekaj gospodinjstev za kratek čas v temi tudi v ljutomerski občini. 

Črno bele fotografije v soboški knjižnici 

Razstava črnobelih fotografij, imenovana "Prosto", članov Kulturnega društva Fotoklub Murska Sobota.

(VIDEO) Toča klestila po vsem Prekmurju 

Vremenoslovci so opozarjali, da se nam bližajo vlažne in nestanovitne zračne mase, ki prinašajo obilno deževje, močan veter, Avstrijci so napovedovali celo tornade. Nevihte so zajele tudi Prekmurje, sprva je toča klestila v puconski občini, na Hodošu in v Selu, potem se je neurje premaknilo še na ravensko. 

Preiskava nesreče v Avstriji zaključena: Kdo je kriv 

Avstrijsko državno tožilstvo je zaključilo preiskavo nesreče v bližini Ženavcev, ko sta trčila slovenski avtobus in avtomobil.

V Radencih trčila motorista 

V radenski občini na cesti Hrastje Mota – Vučja vas trčili motorni kolesi.

Upor okoljevarstvenikov v Petišovcih zaradi plina? 

Za plinski vrtini, ki sta že aktivni in stojita, ena blizu Petišovec in Trimlinov, druga blizu vasi Čentiba, bo spet potrebno hidravlično lomljenje, kljub temu, da je direktor Miha Valentinčič še novembra zatrjeval, da to ne bo potrebno. Mihael Kasaš že napoveduje akcijo civilne iniciative in okoljevarstvenikov, vendar samo v primeru, da bodo imeli podporo večine članov v lendavskem občinskem svetu.

Prleški judoisti iz Budimpešte z medaljami  

Konec tedna so se prleški judoisti udeležili 31. mednarodnega pokala v Budimpešti na Madžarskem. Tekmovanja, ki je trajalo dva dni, se je udeležilo 1512 tekmovalcev iz 206 klubov iz 23 držav.

Pandolo: Soboški "čundraši" premagali bistriške "alternativce"

V mestnem parku Murska Sobota je bil 1. turnir letošnje pomurske A lige v pandolu. Zmagala je domača ekipa Puranji Čunder, drugo pa je bilo Društvo alternativne mladine Bistrica.

(FOTO) Mlaj, kresovanje in budnica v Radencih 

Zavoda za turizem in šport Radenci, ZTŠ in Zdravilišče Radenci so organizirali postavljanje mlaja, kresovanje in budnico v Radencih. Utrinki v fotogaleriji.