vestnik

Rezultati iskanja

Prisluhi kriminalcev: »Nimam več kot za 30 metrov«

Dve dobro organizirani kriminalni združbi sta v pol leta zagrešili več kot 120 kaznivih dejanj. Heroin iz Ljubljane na predvsem na prleški konec. V priporu končalo devet ljudi. 

"Kot da ni nikomur mar, kaj počnejo z nami"

Po tem, ko smo lani oktobra opozorili na novodobno suženjstvo v nekdanji Murini tovarni, današnji Moda Mi&Lan, ki jo vodi Milan Mörec, delavke spet delajo zastonj, ne dobijo dopusta, regresa so dobile boro polovico. 

(FOTO) Mladi Britanci za slovo navdušili 

V Murski Soboti je nocoj nastopil mladinski komorni orkester iz Velike Britanije Bromley Youth Chamber Orchestra. 40-članski orkester vodi Tim Wells, ki je končal šolanje na britanski Kraljevi akademiji za glasbo, in je predstojnik oddelka za godala v Bromleyskem mladinskem glasbenem skladu ter sodnik na glasbenih festivalih v Veliki Britaniji. Orkester se redno uvršča na nacionalni festival za mlade glasbenike in zanje velja za dobro odskočno desko. Igrali so skladbe Haendla, Mozarta, Čajkovskega, Bernsteina, Schrekerja, Kilarja in Elgarja. Bromley Youth Chamber Orchestra je v Murski Soboti končal turnejo po Hrvaški in Sloveniji. V južni sosedi so nastopili v Zagrebu in Varaždinu, pri nas pa še v Velenju. 

Z Goričkega v Piran: Prispela sta v Cankarjevo mesto

Za Alenom Lončarjem je že dobršen del poti, ki jo je začel pretekli ponedeljek. Današnja etapa je namreč bila že deseta , do končnega cilja oziroma do Pirana mu tako ostajajo še štirje dnevi.

Prisluškovanje tihotapcem mamil: Kokain so kupovali pri dedkih

Znanih je nekaj več podrobnosti o prijetju dveh dobro organiziranih kriminalnih združb, ki sta v pol leta zagrešili več kot 120 kaznivih dejanj. Heroin tihotapili predvsem na prleški konec. V priporu končalo devet ljudi.

Sindikati: Zdenka Bobovec nasledila Jožeta Türkla  

Doslej je v Pomurju skrbela za uresničevanje pravic delavcev v enajstih dejavnostih, med drugim tudi v največjih gradbenih podjetjih, zdaj pa je zadolžena med drugim tudi za podjetja Arum, Panvita, Radenska, Planika

Pomgrad postal sponzor Mure 

Pred začetkom vnovičnega debija v 1.SNL vesele novice iz Fazanerije. 

(VIDEO) ŽNK Beltinci: Tibi se je vrnila v staro jato! 

Po enoletnem igranju za ljubljansko Olimpijo se je odlična nogometašica Tjaša Tibaut vrnila nazaj v domači klub. Cilj v novi sezoni - osvojiti dvojno krono - bo tako nedvomno lažje uresničljiv. 

Prekmurec ... 

Da je pogumen in drzen, si upam trditi o Prekmurcu, ki je v dobrem mesecu dni prehodil več kot 1000 kilometrsko romarsko pot. Na poti po državi Iberskega polotoka ga je bilo več mrzlo kot vroče, in kot pravi, dnevi kmalu postajajo nepomembni, »vsak dan je namreč camino day!«