vestnik

Rezultati iskanja

Stranka SMC ne skriva več kandidatov za poslance

Svoje pomurske kandidate za poslance je v Murski republiki v Zvezdi predstavila tudi Stranka modernega centra (SMC). Kar dva aktualna pomurska poslanca te stranke Dušan Radič (Murska Sobota I) in Aleksander Kavčič (Ljutomer), bosta kandidirala tudi na prihajajočih državnozborskih volitvah, ki bodo 3. junija. Poleg njiju pa se bodo za stolček v parlamentu v svojem okraju potegovali še Vera Granfol (Gornja Radgona), Darko Horvat (Lendava) in Milan Osterc (Murska Sobota II).

Pretresljiva zgodba iz Dobrovnika: "Dojenčkov zdaj nimamo kam dati"   

V Dobrovniku klestila toča debela kot jajce, uničenih deset streh hiš in številna gospodarska poslopja. Župan Marjan Kardinar poziva občine, da so solidarni z njimi in podprejo sistem obrambe pred točo. 

Največ škode na ječmenu in rži, močno prizadeti tudi trajni nasadi 

Kolikšna bo škoda, je še preuranjeno govoriti, bo znano v nekaj dneh. Je pa že zdaj jasno, da bo ogromna, se strinjajo kmetje in stroka. 

Rene Žižek v Ukrajini tretji najboljši v hitrostnem računanju

Rene Žižek s Tišine je v ukrajinskem Lvovu na mednarodnem tekmovanju v hitrem računanju na pamet dosegel bronasto medaljo. 

Dobrovnik: Neurje preluknjalo streho in dvojčkoma preprečilo prihod domov 

V Dobrovniku je bilo vse nared, da se mamica z dvojčkoma Jako in Juretom vrne v domačo hišo, a jim je neurje načrte prekižalo.

(VIDEO) Na posnetku bes narave blizu Dunaja 

Avstrijski vremenoslovci so napovedovali, da se v Avstriji zaradi vlažnih gmot, ki so prihajale iz Italije, in pregretega ozračja, lahko razvijejo tornadi, kar naj bi se pozno zvečer, v okolici Dunaja, tudi zgodilo. 

V Kupšincih in Radovcih udarili streli

Strela udarila v leseno lopo, iz katere se je začelo kaditi.

Na eni strani pustošila toča, na drugi nalivi

O škodi poročajo z vsega Pomurja. Ponekod je večje razdejanje povročila suha toča, drugod toča z dežjem, težave pa so povzročali tudi močni nalivi. Več kot 2000 prebivalcev na območju Lendave je bilo brez elektrike, nekaj gospodinjstev za kratek čas v temi tudi v ljutomerski občini. 

Črno bele fotografije v soboški knjižnici 

Razstava črnobelih fotografij, imenovana "Prosto", članov Kulturnega društva Fotoklub Murska Sobota.

(VIDEO) Toča klestila po vsem Prekmurju 

Vremenoslovci so opozarjali, da se nam bližajo vlažne in nestanovitne zračne mase, ki prinašajo obilno deževje, močan veter, Avstrijci so napovedovali celo tornade. Nevihte so zajele tudi Prekmurje, sprva je toča klestila v puconski občini, na Hodošu in v Selu, potem se je neurje premaknilo še na ravensko.