vestnik

Rezultati iskanja

(DRŽAVNI ZBOR) Da bi zmanjšali obseg sive ekonomije, ponovno uzakonili obveznost izročanja računa kupcem

Državni zbor je danes sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu za kupljeno blago oz. prejeto storitev. Glasove so po vetu državnega sveta znova prispevali poslanci koalicije, saj v opoziciji v noveli vidijo le nepotrebno birokratsko oviro.

V Puconcih se je zgodila prometna nesreča

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je po 11. uri v naselju Puconci prišlo do prometne nesreče.

Marija Gjerkeš

iz Nedelice

Madžari trdijo, da naj bi v kvalifikacijah za nogometno EP lahko uporabljali zastavo Velike Madžarske, UEFA navedbe zanika

Evropska nogometna zveza (UEFA) in organizacija Nogomet proti rasizmu v Evropi (Fare) sta madžarskim navijačem na tekmah svoje reprezentance v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji dovolila uporabo zastave takoimenovane Velike Madžarske, srbska tiskovna agencija Tanjug povzema sporočilo madžarske nogometne zveze.

(FOTO) Takšna je nova podoba mestne tržnice

Na tržnici v Murski Soboti so na novo uredili del fasade, ki skupaj z lesenimi hiškami daje tržnici prijeten videz domačnosti. Tržnica ponuja ogromno živilskih in neživilskih izdelkov, najboljše pa, da se o sami ponudbi prepričate sami. Fotografije Jure Kljajić

(FOTO) V soboški knjižnici spoznavali ljudsko izročilo

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je v sodelovanju z Osnovno šolo II Murska Sobota izvedla dogodek Noč v objemu ljudskega izročila.

V Murski Soboti se je mudil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije

Mursko Soboto je obiskal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac s podpredsednikom in namestnikom generalnega sekretarja.

Voznik električnega skiroja vozil pod vplivom alkohola in padel

Pretekli dan so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Letni koncert Male vokalne skupine Lindua v lendavski sinagogi

V lendavski sinagogi je svoj prvi letni koncert pripravila Mala vokalna skupina Lindua iz Lendave