vestnik

Rezultati iskanja

Na soboški šoli bodo dogradili učilnice

Podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj in direktor podjetja Lipa iz Lenarta Saša Horvat sta podpisala gradbeno pogodbo za dograditev učilnic na Osnovni šoli (OŠ) IV Murska Sobota, ki je regijska šola za otroke s posebnimi potrebami.

(KOLUMNA) Bi vsi radi živeli zanimivo?

Človeštvo je vzdržljivo. Od nekdaj smo se znali soočati s tegobami in nadlogami.

V ZD Murska Sobota opozorili na zlorabo identitete in lažno prijavo

Zaposleni v enotah zobozdravstvene dejavnosti Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota so občino in policijo seznanili s sumom kaznivega dejanja poneverjanja listin, zlorabe identitete in blatenja ugleda zavoda. Vse to očitajo anonimnežu, ki je ministrstvu za zdravje poslal prijavo domnevnih nepravilnosti v zavodu, podkrepljeno z lažnimi izjavami.

Kapelska šola sodelovala v projektu NA-MA poti

Osnovna šola Kapela je v zadnjih petih letih sodelovala pri evropskem projektu NA-MA poti (naravoslovno, matematična pismenost, opolnomočenje, tehnologija in interaktivnost). Vanj je bilo vključenih 21 vrtcev, 39 osnovnih in 38 srednjih šol, sedem fakultet, več kot 1400 strokovnih delavcev ter veliko otrok.

Na kvizu gasilske mladine so tekmovali tudi pomurski predstavniki. Kako so se odrezali?

V Trebnjem je potekalo 20. državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine, ki ga je organiziral Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije v sodelovanju z Gasilsko zvezo Trebnje in Dolenjsko regijo. Na tekmovanju je sodelovalo 79 ekip, od tega 28 pionirskih in 27 mladinskih ter 24 ekip gasilskih pripravnikov. Tekmovali so tudi mladi pomurski gasilci. Kako so se odrezali?

(Univerza v Ljubljani) Priznanje za najodličnejše raziskovalne dosežke Jani S. Rošker

Med desetimi dobitniki priznanj za najodličnejše raziskovalne dosežke Univerze v Ljubljani (UL) v letu 2022 je tudi Jana S. Rošker, prva slovenska sinologinja, soustanoviteljica Oddelka za Azijske študije na ljubljanski Filozofski fakulteti in njegova dolgoletna predstojnica.

(NAROČNICA MESECA) Vestnik je njena vez s Prekmurjem

Darinka Vrečič prebira časopis že od zgodnje mladosti, nanj je naročena od začetka devetdesetih let. Meni, da je nujen za lokalno okolje, saj je pomemben za ohranjanje pokrajine, jezika, je narodna entiteta.

Zagorelo je v mešalnici podjetja v Črncih

Na delu sta bili dve gasilski društvi.

Splošni ambulanti bosta začasno delovali v prostorih nekdanjega vrtca

Razlog je gradnja prizidka k zdravstveni postaji v Črenšovcih.

Potrdili skoraj dva tisoč novih okužb. Kako je v pomurskih občinah?

V Sloveniji je bilo na prvi dan novega tedna 801 PCR in 7592 hitrih antigenskih testov, potrjenih pa 1988 okužb s koronavirusom.