vestnik

Rezultati iskanja

Zaznanih 531 novih primerov

V soboto je bilo opravljenih 259 PCR in 1717 hitrih antigenskih testov, potrjenih pa 531 okužb s covidom-19.

Kri daroval že 130-krat

V Turnišču so Območno združenje Rdečega križa Lendava, Krajevni odbor Rdečega križa Turnišče in Transfuzijska medicina organizirali krvodajalsko akcijo.

(FOTO) Sosedski derbi dobili gostitelji

V predkrogu Pokala Pivovarne Union sta bili v sklopu medobčinske nogometne zveze Murska Sobota v soboto odigrani dve tekmi. Naša ekipa je bila v Cankovi na lokalnem derbiju med domačo ekipo in Goričanko iz Rogašovec.

Šolsko ministrstvo zagotavlja, da bodo priporočila o samotestiranju pravočasna

Ministrstvo za zdravje bo vsekakor upoštevalo priporočila NIJZ, da se zagotovi možnost brezplačnega samotestiranja za šolarje, dijake in študente. Način in obseg bo določen predvidoma v naslednjem tednu, skratka še pred začetkom šole, so napovedali. Tudi na šolskem ministrstvu zagotavljajo, da bodo šole o vsem pravočasno obveščene.

(FOTO) Letošnjo Varaško noč popestrila Tanja Žagar

Nogometni klub Turnišče je na parkirišču tovarne Planika po dveh letih premora pripravil tradicionalno Varaško noč. Obiskovalci so se zabavali s Tanjo Žagar in prekmursko skupino Blue Planet. Fotografije Niko Časar.

(FOTO) Skrito dvorišče in kvartet Mascara

Na dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot je sinoči nastopil kvartet Mascara. Sestavljajo ga Polona Udovič, Timi Krajnc, Vojko Vešligaj in Mitja Režman. Njihova glasba je ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone ..., v njej pa je slišati vse, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev. Fotografije Niko Časar.

(FOTO) 3. SNL vzhod: Pomurski prvaki premagali Cirkulane

Ljutomerska ekipa Avto Rajh je suvereno osvojila naslov pomurskega nogometnega prvaka in se uvrstila v 3. slovensko nogometno ligo vzhod. Novo tekmovalno sezono so Ljutomerčani otvorili z zmago 1 : 0 (0 : 0) proti Cirkulanam. Za pomembne tri točke je zadel Primož Panič v 70. minuti.

V Puževcih vlomili v gostinski lokal, v Vadarcih v hišo. V več krajih nasilje v družini

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali devet prometnih nesreč, v štirih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale. Poleg tega so obravnavali še enajst kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru ter osem primerov povoženja divjadi.

(Državne ceste v Pomurju) Obnavlja se pet večjih odsekov

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) se je zaradi slabega stanja vozišča odločila za obnovo več državnih cest v Pomurju, ki so kategorizirane kot regionalne ceste III. reda.

V Prosenjakovcih osebno vozilo zdrsnilo z vozišča

Do nesreče je v soboto prišlo malo pred pol 6. uro popoldan.