vestnik

Rezultati iskanja

(V PREMISLEK) Veselo na delo

Pestro obdobje je pred vlado, pred občinami in navsezadnje tudi pred državljani in občani, ki trpimo ter uživamo posledice njihovega dela.

Kasalo podaljšal pogodbo z Muro za dodatno leto in pol

Niko Kasalo iz Lipe je podaljšal pogodbo s črno-belimi. V Murski Soboti ostaja do konca leta 2025.

To so nove cene pogonskih goriv

Cene pogonskih goriv so od polnoči višje.

(FOTO) V Murski Soboti uradno odprli mednarodni teniški turnir

Tenis center Murska Sobota organizira pod okriljem mednarodne teniške zveze ITF mednarodni teniški turnir Murska Sobota Open 2023, ki šteje za svetovno lestvico mladink in mladincev. Turnir ranga J30, ki pomeni najnižji rang turnirja, organizator prireja ob podpori Teniške zveze Slovenije in Mestne občine Murska Sobota, zato je tekmovanje svečano odprl župan občine Damjan Anželj.

Varnostnika pretepla gosta lokala v Beltincih? Policisti obravnavajo gosta kot kršitelja, poškodb niso zaznali

V enem od gostinskih lokalov v Beltincih, v katerem je v petek potekal koncert, je prišlo do domnevnega incidenta med obiskovalcem lokala in varnostnikom.

Vlada prižgala zeleno luč dodatku 600 evrov pravosodnim funkcionarjem

Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev. Pravosodni funkcionarji bodo tako v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistem v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto.

(FOTO) Aktivne počitnice v Murski Soboti v polnem razmahu

Aktivne počitnice, ki jih je tudi letos pripravil Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota (ZKTŠ) skupaj z mentorji iz športnih društev, so v polnem razmahu. Otrokom med zimskimi počitnicami mentorji do 3. februarja na murskosoboški osnovni šoli III ponujajo različne brezplačne aktivnosti, in sicer so te pripravljene za najmlajše med 7. in 10. letom starosti. Varstvo otrok je organizirano med 8.30 in 13.30. Utrinke s prvega dne je ujel naš fotograf Jure Kljajić.

V Sloveniji odkrili ruska vohuna. Zunanja ministrica: Zadeva je resna

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes na Brdu pri Kranju potrdila aretacijo dveh tujih državljanov, obdolženih vohunjenja. Zadevo je označila za resno in mednarodno odmevno. Povedala je še, da ruskega veleposlanika v Sloveniji za zdaj ni povabila na zagovor, v zvezi z aretacijo pa na zunanjem ministrstvu trenutno ne vodijo nobenih aktivnosti.

Tik ob slovensko-hrvaški meji našli truplo dojenčka, v Varaždinu pa mrtvega študenta

Hrvaški policisti so v nedeljo blizu Krapine na prostem našli truplo dojenčka. V Varaždinu pa so v ponedeljek zjutraj v študentskem domu našli truplo študenta.

Tudi pomurski šolarji imajo počitnice. Policisti pozvali k varnemu smučanju

Ta teden so na počitnicah učenci z vzhodnega dela države, tudi pomurski šolarji, da bi bile snežne radosti na smučiščih varne, so na mariborski policijski upravi pozvali k varnemu smučanju.