vestnik

Rezultati iskanja

V državi 2729, v regiji 98 primerov covida-19

V Sloveniji je bilo opravljenih 859 PCR in 8236 hitrih antigenskih testov, potrjenih pa 2729 okužb s koronavirusom.

Pomurske policistke uspešne na državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško

Potekalo je državno prvenstvo policije v streljanju z zračno puško, ki so se ga udeležile tudi zaposlene na Policijski upravi Murska Sobota.

Ta teden potekajo aktivnosti za večjo varnost v železniškem prometu

Policisti v tem tednu skupaj s predstavniki Slovenskih železnic sodelujejo v mednarodni preventivni akciji Railpola, evropskega združenja policij, ki skrbijo za varnost na železnicah.

Preverite, kdo so najboljši pridelovalci prleške tünke

V Zavodu Marianum je potekalo ocenjevanje prleške tünke.

(Liga narodov) Slovenci obstali v ligi B. Zadetek Šeška v igri za naj gol kroga

Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu lige narodov v Stockholmu igrala 1:1 (1:1) s Švedsko. S tem so si izbranci Matjaža Keka zagotovili obstanek v ligi B.

Vlada bo obravnavala predlog proračunov za prihodnji dve leti. Na čem bo glavni poudarek?

Vlada bo danes predvidoma obravnavala predlog državnih proračunov za prihodnji dve leti. V DZ ju mora tako kot vsako leto poslati do 1. oktobra, kot je sporočila pred kratkim, pa bo glavni poudarek na zdravstvu, zelenih politikah in trajnostnemu razvoju. Na dnevnem redu ima tudi pomemben dokument s področja kmetijstva.

Tatovi odtujili drva in gorivo

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru in šest povoženj divjadi.

(INTERVJU S KRISTJANOM MAGDIČEM) Ko birokratski aparat kroji usodo

»Če bi na začetku vedeli, kaj vse nas čaka, nikoli ne bi šli v ta posel,« po več kot desetletju pove Kristjan Magdič, direktor in solastnik podjetja Paradajz, tudi član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Prehojeno pot primerja z odpravo na Himalajo, ko na začetku ne veš, kaj vse te čaka. Čakalo pa jih je trepljanje po rami na eni strani, na drugi pa nastavljanje polen pod noge. Birokratske ovire jemljejo energijo, zbijajo voljo in navdušenje, razlaga.

Nogometaši iz SBMS evropski prvaki

Pomerilo se je 14 ekip iz 13 evropskih držav, najboljši vratar turnirja Blaž Hüll

(SEJA MOMS) Ponovno odločanje o dežurnem zobozdravniku prestavljeno

Na predzadnji seji mestnega sveta je bila predvidena ponovna obravnava ustanovitvenega odloka soboškega zdravstvenega doma s popravljeno določbo o izvajanju dežurne zobozdravstvene službe, a so svetniki izglasovali umik točke z dnevnega reda.