vestnik

Rezultati iskanja

Volivci danes odločajo o treh zakonih

Po vsej Sloveniji so se ob 7. uri odprla vrata več kot 3000 volišč za referendumsko glasovanje. Na njem državljani odločajo o uveljavitvi zakonov o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o RTVS. Volivci lahko svoj glas oddajo do 19. ure, prvi izidi današnjega glasovanja pa bodo znani po 20. uri.

Policisti obravnavali tri prometne nesreče in zasegli osebni avtomobil

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, dve kaznivi dejanji, pet kršitev javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil, obravnavali so še požar, povoženje divjadi, dva primera poškodbe vozil na parkirnih prostorih, prijeli pa so še tri tujce.

(S TRIBUNE) Dvoličnost

V številnih pogledih je to svetovno prvenstvo drugačno kot vsa doslej.

Izšel bo nov album skupine džeZZva

Prekmurski kvartet džeZZva bo izdal nov album, poimenovan Clearness / Čistost. Izšel bo v samozaložbi, prinaša pa nekaj dodatnih prvin v glasbi skupine.

Poslovil se je legendarni portugalski nogometaš

Legendarni portugalski nogometaš Fernando Gomes je danes izgubil boj z boleznijo, je na klubski spletni strani zapisal sloviti portugalski klub Porto. Gomes je najboljši strelec v zgodovini Porta, v osemdesetih letih minulega stoletja je dvakrat osvojil tudi nagrado zlati čevelj, ki jo vsako leto prejme najboljši strelec v nacionalnih ligah.

(FOTO) Beltinci prvič v zgodovini kluba premagali Dob

Žuti so za zaključek letošnje sezone na domačem terenu gostili Roltek Dob, eno izmed ekip, ki je Beltinčanom doslej v 2. SNL še ni uspelo premagati. A je prišlo do preobrata. Beltinci so z 2 : 1 premagali Dob. Za zmago sta poskrbela Alan Kaučič in Robert Čakš, mrežo Beltinčanov je zatresel Gašper Černe. Utrinke je v objektiv ujel Niko Časar.

(FOTO) Znova razpoložen Denis Kneževič

Meteorplast ŠIC bar je v 10. krogu 1. slovenske futsal lige z 9 : 3 (3 : 1) premagal Sevnico.

Mladi iz Pomurja razpravljali o problematikah tekstilnega sektorja

V evropskem tednu za zmanjševanje odpadkov, ki poteka med 19. in 27. novembrom, so si tudi mladi iz Murske Sobote v okviru projekta EU Youth Cinema ogledali kratke filme na temo vpliva tekstilnega sektorja na naš planet.

Ladislav Sobočan: Želim, da bi s pomočjo fotografije čim več ljudi začutilo lepoto naše pokrajine

Ladislav Sobočan se je za fotografiranje navdušil že v otroštvu, ko je ustvarjal z analognim fotoaparatom in izdeloval fotografije v temnici, od takrat pa nadgrajuje znanje in išče svoj fotografski izraz.