vestnik

Rezultati iskanja

Podžupanja sprejela zlate maturante

Podžupanja Bernardka Ružič je danes v MiKK-u sprejela maturante iz naše občine, ki so v minulem šolskem letu dosegli največ točk na maturi in jim izročila posebno občinsko priznanje in monografijo Murske Sobote.

V nedeljo potrdili 727 okužb z novim koronavirusom

V nedeljo so v Sloveniji ob 515 PCR-testih in 2452 hitrih antigenskih testih potrdili 727 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 77 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Od vključno petka je umrlo pet bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

Podpisali pogodbo o nadzidavi splošnih ambulant soboškega zdravstvenega doma

Zoran Hoblaj, podžupan v opravljanju funkcije župana Mestne občine Murska Sobota, in Boris Sapač, član uprave podjetja Pomgrad, sta podpisala pogodbo o nadzidavi splošnih ambulant Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Prlekija Open 2022: Do kolajn tudi pomurski judoisti

V Ljutomeru je potekalo tradicionalno tekmovanje Judo Prlekija Open 2022, ki je privabilo kar 211 tekmovalcev iz šestih držav.

(Super Pizza) Prave pice, ki jih spečejo v krušni peči na kolesih

Ideja, da bi pekli pice z mehkim testom, hrustljavo skorjo in sočnim nadevom, in to v krušni peči na drva, ni nastala kar tako in čez noč, pripoveduje Boris Balažic, podjetnik, ki je z Igorjem Banfijem razvil pilotni projekt Super Pizza.

Cerop še letos s spornim odlokom

Zaradi ene pomurske občine bo javno podjetje nov ustanovitveni akt lahko dobilo šele po volitvah.

(RAZISKAVA) Kakšne izkušnje imate v specialističnih ambulantah?

Danes se začenja nacionalna raziskava PREMS 2022 - Moja izkušnja, naše zdravstvo o izkušnji bolnikov z obravnavo v specialistični ambulanti za izbrane zdravstvene dejavnosti v zdravstvenih domovih, splošnih bolnišnicah, univerzitetnih kliničnih centrih ter pri zdravnikih s koncesijo, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Policisti so morali enajstkrat posredovati

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, enajst kršitev javnega reda in miru ter povoženje divjadi.

(LOVSKO UPRAVLJAVSKI NAČRT) »Če škoda po divjadi raste, cilji niso doseženi«

Pri gospodarjenju z gozdovi v Pomurju je prvi cilj proizvodnja lesa – Pri upravljanju divjadi, ki ostaja pereč problem, želijo ohranjati populacijo vseh avtohtonih vrst in njihovih habitatov.

(FOTO) V Gornji Radgoni uradno odprli večnamensko športno dvorano

Slovesnost ob odprtju so skupaj z učenci Osnovne šole Gornja Radgona in podružnične šole dr. Janka Šlebingerja ter njihovimi mentorji sooblikovali še člani različnih športnih klubov in društev, ki delujejo v občini in bodo dvorano uporabljali za treninge in tekme.