vestnik

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica že peto leto zapored izbirata najboljša pomurska podjetja v več kategorijah. Tokrat izbiramo pomurska podjetja desetletja.
Sodelujete lahko tudi vi in izberete tisto podjetje, ki je po vašem mnenju v zadnjih desetih letih doživelo največji preboj.


Glasovanje traja do 3. 11. do 24. ure. Zmagovalce bom razglasili 8. novembra na naši spletni strani.

POMURSKO PODJETJE DESETLETJA PO IZBORU BRALK IN BRALCEV VESTNIKA:

Arcont

Miran Fujs

je največji proizvajalec bivalnih enot v Evropi. Vsako leto redno vlaga v proizvodnjo in kadre, saj postaja razvojno središče celotne skupine Walter Group, katere del je. V podjetju proizvedejo 60 bivalnih enot na dan in odlično poslujejo v Nemčiji, Švici, Avstriji.

Radenska

Marian Šefčovič

je pomursko podjetje, ki ga poznajo številne generacije v Sloveniji in širše. Svojo vlogo na trgu pijač v jadranski regiji le še krepi. Vse bolj se posveča blaženju negativnih posledic proizvodnje in distribucije, do leta 2030 pa želi doseči t. i. ogljično nevtralnost.

Skupina Varis

Sabina Sobočan

sodi med vodilne evropske družbe z razvojem in proizvodnjo dokončanih kopalnic. Te so prilagojene potrebam naročnikov in uporabnikov, vgrajujejo jih pri gradnji hotelov, bolnišnic, domov za starejše, študentskih domov in večstanovanjskih objektov doma in v tujini.

Pomgrad

Iztok Polanič

je bil lani drugo največje gradbeno podjetje v Sloveniji in je v zadnjem desetletju eno najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij na splošno. Udeležen je pri vseh pomemb-nejših infrastrukturnih projektih v Pomurju in drugod po Sloveniji, uspešno prodira tudi na tuje trge.

Elrad Electronics

Branko Šeruga in Boris Štefančič

je nova družba Elrada International, na katero so ob lanski reorganizaciji preselili celotno proizvodno dejavnost. Je pomemben dobavitelj elektronskih sklopov številnim zvenečim globalnim podjetjem na področju bele tehnike in električnih orodij.

Benkotehna

Simon Benko

je bila nekoč obrtna delavnica za proizvodnjo kovinskih izdelkov, danes pa je predvsem trgovina z metalurškimi izdelki. Njihova prepoznavnost se je povečala z uvedbo novih prodajnih programov, kot so pohodne rešetke, mreže, okovje za vrata, pločevino pa odrežejo na mero.

Roto Group

Štefan Pavlinjek

je vodilno evropsko podjetje rotacijskega oblikovanja, ki proizvaja več kot štiri tisoč različnih izdelkov iz plastičnih mas in jih uspešno prodaja na vseh celinah. Družba ima lasten razvojni oddelek in v sodelovanju z znanstvenimi inštituti, univerzami in drugimi podjetji razvija nove tehnologije, materiale in izdelke.

GMT

Laura Gider

je vodilni trgovec z mazivi in avtomobilskimi rezervnimi deli v regiji. Ustanovil ga je Vladimir Karoly, ki je kot avtomehanik delal v Avstriji. Danes ima 56 poslovnih enot in več kot 250 zaposlenih, med drugim so postali zastopnik za prodajo motornih olj znamke Castrol v Sloveniji, Srbiji, Bolgariji in na Hrvaškem.

Glasuj za {{ cyName }}!

Hvala za vaš glas
Pri oddaji je prišlo do napake. Ali ste svoj glas že oddali ali pa je napaka na obrazcu.