vestnik

(FOTO) Slovesno ob 22. prazniku Občine Grad

A.N.R.R., 8. 8. 2022
Niko časar
22. praznik Občine Grad so obeležili v Kovačevcih.
Aktualno

Občina Grad je v nedeljo z osrednjo slovesnostjo v Kovačevcih obeležila svoj 22. občinski praznik. Zbrane je pozdravila in nagovorila županja Cvetka Ficko, slavnostni govornik pa je bil Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Ob tej priložnosti so podelili tudi občinske plakete, priznanja in nagrade.

občina-grad, 22
Niko časar
22. praznik Občine Grad so obeležili v Kovačevcih.

Županja Cvetka Ficko je v nagovoru spomnila, da se je prav z ustanovitvijo manjših občin, kakršna je tudi Občina Grad, začel razvoj tudi v tistih krajih, ki so bolj oddaljeni od centra. »Letošnji proračuna je investicijsko naravnan in osredotočen na obnovo cestne infrastrukture. Občina pa je pristopila tudi k izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo prizidka vrtca pri Osnovni šoli Grad, ki bo ena večjih investicij v prihodnosti.« Dodala je, da skrbijo in vzdržujejo tudi obstoječe objekte, ceste, gasilske domove in ostalo ter si prizadevajo ustvariti še bolj prijetno in kakovostno bivanje za vse občane. Podpirajo tudi delovanje različnih društev, ki skrbijo za družabno življenje.

občina-grad, 22
Niko časar
22. praznik Občine Grad so obeležili v Kovačevcih.

Slavnostni govornik Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je poudaril pomen koriščenja evropskih sredstev, ki v veliki meri pomagajo pri razvoju krajev in regije. Občina Grad je v minulem obdobju počrpala 2,3 milijona evrov evropskih sredstev, ki so jih namenili za osnovno šolo in turistične produkte, večinoma za grad Grad in Vulkanijo. »V prihodnjem obdobju pa bomo velik poudarek namenili digitalizaciji Slovenije, saj je le ta še kako pomembna pri bolj enakovrednem razvoju tudi bolj oddaljenih in obrobnih krajev.«

občina-grad, 22
Niko časar
22. praznik Občine Grad so obeležili v Kovačevcih.

Na slovesnosti so podelili tudi štiri občinske plakete in dve priznanji. Plakete Občine Grad so prejeli Marija Štesl iz Tropovec, Milan Špilak od Grada, Franc Dervarič iz Kovačevec in Gregor Mihalič iz Kruplivnika, priznanje občine Jožef Volf iz Vidonec in Jožef Knap iz Dolnjih Slaveč, zahvalo pa Štefka Bohar. Nagradili so tudi uspešne športnike Nina Celca, Reneja Fujsa in Roka Cöra, uspešne osnovnošolce in srednješolce ter mamice in novorojence, ki so rojeni v letu 2021.

občina-grad cvetka-ficko praznik goričko