vestnik

Anton Balažek odstopil kot začasni vodja DeSUS

Vestnik, STA, 31. 3. 2021
Aleš Cipot
Anton Balažek
Aktualno

Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS. Svet stranke je na seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa izvolil podpredsednico stranke Brigito Čokl, so potrdili v DeSUS. Balažek je vodenje stranke prevzel po tistem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika DeSUS, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.
Svet DeSUS je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa, s katerim se je minuli teden že seznanil izvršni odbor. Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.
Aktivnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev DeSUS, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji covida-19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem DeSUS ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki minuli teden po seji izvršnega odbora.

desus predsednik odstop kongres volitve
Kaj zdaj berejo drugi