vestnik

Avstrijci jutri odpirajo dodatne mejne prehode s Slovenijo

Vestnik, STA, 13. 5. 2020
Nataša Juhnov
Ob Kuzmi, Gederovcih, Šentilju po avtocesti, Gornji Radgoni in Karavankah bo od jutri prehod možen še na štirih manjših mejnih prehodih.
Aktualno

Avstrija namerava na avstrijskem Štajerskem v petek odpreti še štiri maloobmejne prehode s Slovenijo. Od petka bodo predvidoma odprli mejne prehode v krajih Kramarovci, Cankova, Jurij in Gerlinci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri odprtju omenjenih štirih mejnih prehodov, ki bodo delovali med 8. in 18. uro, avstrijska policija še čaka na pravno in organizacijsko uskladitev s Slovenijo. V veljavi ostajajo uredbe glede omejevanja potovanj v pandemiji covida-19, ki dovoljuje vstop v Avstrijo le izjemoma, na primer dnevnim migrantom. Pri vstopu v Slovenijo je še vedno v veljavi obvezna sedemdnevna karantena. Promet med državama je trenutno mogoč čez mejni prehod Kuzma, Gederovci, Šentilj po avtocesti, Gornja Radgona in Karavanke. Omejeno obratujejo še mejni prehodi Trate, Radlje, Šentilj po magistrali, Vič, Ljubelj, Holmec in Svečina, piše na spletni strani slovenske policije.