vestnik

Avtocestna policijska akcija: Izrekli za 40 tisoč evrov kazni 

ABE, 1. 8. 2018
Jure Zauneker
Namen policijskega nadzora je bil še preprečevati in odkriti kazniva dejanja čezmejne kriminalitete.
Aktualno

Pomurski policisti so še natančneje nadzirali voznike tovornih vozil in avtobusov ter ostalega prometa na avtocesti Lendava-Maribor. 

Pomurski policisti so izvajali poostren nadzor na avtocesti, pri čemer so preverjali spoštovanje cestnoprometnih pravil. Pozorni so bili predvsem na kršitve, ki so povezane s trajanjem vožnje ter obveznimi počitki in odmori voznikov, manipulacijami s tahografi in tehnično brezhibnostjo vozil. Namen nadzora je bil še preprečevati in odkriti kazniva dejanja čezmejne kriminalitete.

Policisti so med opravljanjem nalog v kombiniranem vozilu odkrili tudi novejši traktor znamke New Holland, za katerega se je ugotovilo, da je ukraden v Italiji.


Med izvajanjem poostrenega nadzora so ugotovili 56 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega je bila 28-krat prekoračena omejitev hitrosti (110 km/h). Neki voznik je peljal celo 191 km/h. Kar 18 vozil – kombiji in avtobusi – je peljalo z več potniki in tovora, kot je to dovoljeno. Našteli so še deset običajnih kršitev, kot je neuporaba varnostnega pasu. Skupaj je bilo izrečenih za 40 tisoč evrov kazni. Policisti so med opravljanjem nalog v kombiniranem vozilu odkrili tudi novejši traktor znamke New Holland, za katerega se je ugotovilo, da je ukraden v Italiji.


Nadzor so policisti opravili ob začetku tradicionalnih avgustovskih počitnic v Italiji, ki pomenijo več dela tudi za pomurske policiste, saj takrat poteka zgoščen promet po avtocesti Maribor–Lendava.

Jure Zauneker
Z avgustom se bo povečal promet po pomurski avtocesti, zato bodo policisti še bolj na preži. 
avtocesta promet policija nadzor akcija