vestnik

BeleTinke posnele nov videospot

Vestnik, 11. 11. 2020
Youtube
BeleTinke
Aktualno

V času raznoraznih omejitev v izredno posebnem letu 2020 so se BeleTinke odločile, da bo za njih to čas izzivov. In so šle v akcijo.

"Na vroč poletni dan smo najprej v stari turniški cerkvi posnele prispevek za KUD Beltinci, nato v studiu posnele glasbeno podlago, zatem pa na različnih lokacijah ob reki Muri še večino video materiala za pričujoči videospot," so povedale. Vseh 13 belih vil je med delom izjemno uživalo, čeprav je bila Mura mrzla. "Kamenje na dnu je bilo zelo neudobno za bose noge, blatni bregovi spolzki in komarji so imeli nepozabno gostüvanje." 

beletinke
Youtube
BeleTinke

Za videospot so hvaležne Jožetu Glažarju in Simonu Škafarju, za fantastično klavirsko spremljavo Reneju Zormanu, za violinsko spremljavo Mihi Kavašu in za avdio posnetek Petru Ošlaju. Vse to ne pa ne bi nastalo tudi brez podpore KUD-a Beltinci  in pa Vlada Kreslina, ki jim je zaupal tole čudovito pesem.

Članice vokalne skupine BeleTinke: Tjaša Šimonka Kavaš (umetniška vodja), Miša Copot, Maja Ivanič, Noémi Végi, Suzana Maučec Škalič, Katja Šimonka, Tina Šendlinger, Petra Vučko, Martina Žerdin, Damijana Žalig, Tjaša Sobočan, Doroteja Omar Horvat in Jasna Cigut.

Youtube
BeleTinke
beletinke vlado-kreslin