vestnik

Bo Dobro državo na volitve popeljal Prekmurec?

Rok Šavel, 15. 2. 2022
Dobra država
Smiljan Mekicar s hčerko na železniški postaji v Ljubljani.
Aktualno

Na sredinem izrednem kongresu stranke Dobra država bo Smiljan Mekicar edini kandidat za izpraznjeno predsedniško mesto.

Neparlamentarna stranka, ki jo je vse do nenadnega odstopa vodil Bojan Dobovšek, bo jutri na digitalnem kongresu iskala novo vodstvo. Dobovšek je odstopil, ker meni, da mora stranka na državnozborske volitve sama, izvršni odbor pa zagovarja povezovanje s podobno mislečimi.

Na volitve in povezovanju naproti jo bo, kot kaže, popeljal Smiljan Mekicar, ki je za Vestnik.si potrdil tvit Bojana Požarja, da bo edini kandidat na sredinem kongresu. Kot je pojasnil Mekicar, sicer zaposlen na ministrstvu za zdravje in oče znane televizijske voditeljice Melani Mekicar, se je za kandidaturo odločil, da zagotovi kontinuiteto pri pripravah na prihajajoče volitve, ob tem pa je izrazil razočaranje, da je nekdanji predsednik zavzel radikalno stališče glede povezovanja.

Povezovanje in protikoruptivna politika

Po besedah Mekicarja je sicer glede povezovanja z drugimi strankami in morebitnega skupnega nastopa na volitvah še vse odprto. Sam pri mnogih strankah zaznava naklonjenost programskim usmeritvam, ki jih zagovarjajo v Dobri državi, a poudarja da bodo v stranki vztrajali na načelu protikoruptivnosti. "Korupcija je rak rana naše družbe in to spoznavajo vse države v Evropi in širše ter na koncu zberejo stranke in voditelje, ki takšno politiko izvajajo. Prepričan sem, da bomo tudi v Sloveniji prišli do spoznanja, da je to nujno potrebno, saj je v nasprotnem primeru stanje lahko še hujše," je še povedal Mekicar, ki je leta 2018 kandidiral za ljubljanskega župana.

dobra-država smiljan-mekicar predsednik volitve-v-državni-zbor