vestnik

Bojan Korošec bi lahko bil svetovalec

Majda Horvat, 9. 3. 2021
Nataša Juhnov
Veliko je ugibanj o tem, ali bo kljub zamenjavi na direktorskem mestu ista ekipa vodila regijsko bolnišnico še naprej.
Aktualno

Spremembe pravilnika o sistematizaciji sprožila ugibanja o tem, ali so prilagojene Bojanu Korošcu, in temu, da ostane še naprej zaposlen v bolnišnici.

Vodstvo bolnišnice je sprožilo postopek spremembe pravilnika o notranji organizaciji in sistematizaciji delovnih mest, predlagani spremembi pa sta dve, vključitev službe za naročanje bolnikov v področje zdravstvene nege ter popravek opisnega lista za delovno mesto svetovalec VIII. Prav slednji predlog je sprožil veliko ugibanj o tem, ali so spremembe, ki sovpadajo s končevanjem mandata sedanjega direktorja SB Murska Sobota, prilagojene Bojanu Korošcu, in temu, da ostane še naprej zaposlen v bolnišnici. To sistematizirano delovno mesto zdaj ni zasedeno, v opisnem listu za zasedbo tega delovnega mesta pa naj bi se črtala zahteva za opravljen pravosodni izpit.

Daniel Grabar, ki bo konec aprila sedel na direktorsko mesto bolnišnice, pravi, da so v zvezi s tem delovnim mestom odprte še vse možnosti. Od tega, da ostane nezasedeno še naprej, ali da ga zasede Bojan Korošec ali pa kdo drug. Po besedah Grabarja nekateri želijo, da Korošec še ostane, drugi temu nasprotujejo, sam pa naj bi tudi izrekel pripravljenost, da ostane še nekaj časa, če bi bilo njegovo sodelovanje potrebno.

Delo svetovalca je, da vodstvu bolnišnice pomaga pri presoji procesov v smislu ustrezne mere kakovosti in standardov, ki so predpisani v zdravstveni dejavnosti. Ker ima bolnišnica za zastopanje pred sodišči in drugimi organi, kjer je potreben državni pravniški oziroma pravosodni izpit, pogodbo že sklenjeno, vodstvo bolnišnice predlaga, da se ta pogoj pri delovnem mestu svetovalca črta.

sb-murska-sobota svetovalec bo0jan-korošec daniel-grabar