vestnik

Boxmark Leather v Murski Soboti zapira svoja vrata

Marina Vrbnjak, Janko Votek, 6. 11. 2019
Nataša Juhnov
Boxmark zapira vrata.
Aktualno

Po naših informacijah z novim letom obrat v Plesah dokončno zapirajo, vodstvo zaenkrat uradnih izjav ni dalo.

"Direktor Trobiš nas je seznanil, da se obrat zapira, ker ni več toliko dela. Ponudil nam je tudi delo v Kidričevem," nam je povedala ena izmed delavk. Po naših informacijah so imeli včeraj sestanek, kjer je vodstvo zaposlenim povedalo, naj izkoristijo presežne ure in dopust. V murskosoboškem obratu je trenutno zaposlenih dvesto ljudi.

O zaprtju obrata se je govorilo že lani

O tem, da naj bi Boxmark Leather iz Kidričevega svojo poslovno zgodbo v Murski Soboti končal, se je govorilo že lani. Takrat je direktor Marjan Trobiš napovedal podpis novih pogodb in ponovno rast obsega proizvodnje in s tem povezane nove zaposlitve, glede govoric pa je povedal, da ne držijo in zanikal selitev proizvodnje. Za tako potezo so se namreč odločili v obratu v Otiškem Vrhu, ki so ga nepričakovano zaprli, delavcem pa omogočili zaposlitev v Kidričevem.

murska-sobota, boxmark, mura, tovarna
Nataša Juhnov
Boxmark zapira vrata.

Že takrat so razmere na terenu izjavo direktorja Marjana Trobiša postavile pod vprašaj. Boxmark Leather je namreč začel prazniti prostore z repromaterialom, ki ga je imel najetega v nekdanji Aha Muri. Tudi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je takrat povedala, da objekt upravlja stečajni upravitelj, sami pa jih bodo formalno prevzeli v poletnih mesecih in šele potem z interesenti sklepali morebitne najemne pogodbe. Iz uradnih objav stečajnega upravitelja je bilo moč ugotoviti, da je Boxmark Leather sklenil in podaljševal najemno pogodbo s stečajnim upraviteljem za 90 centov po kvadratnem metru.
Eden izmed razlogov za zaprtje obrata naj bi lani, poleg tržne najemnine - ki naj bi znašala okoli 2,50 evra na kvadratni meter, predstavljalo pomanjkanje delovne sile, saj mladih, ki bi imeli interes za zaposlovanje v šivalni industriji, ni, delavke nekdanje Mure pa so pred koncem aktivne delovne dobe in se bodo začele upokojevati.
Na odgovor, ali se bo obrat v Murski Soboti tokrat zares zaprl in kakšni so razlogi za to odločitev, še čakamo.

murska-sobota, boxmark, mura, tovarna
Nataša Juhnov
Boxmark zapira vrata.

BOXMARK murska-sobota