vestnik

Božična poslanica: Da bo prihodnji čas lepši za vse

mag. Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve, 16. 12. 2018
Nataša Juhnov
Škof Evangeličanske cerkve Geza Filo. 
Aktualno

Božični evangelij ni le zgodba o daljnem dogodku v Betlehemu pred 2000 leti. Glas angelov ni nikoli utihnil in nas vsako leto znova nagovarja. Če pogledamo na gore predsodkov in nezaupanja, na prepade nasprotovanja in sovraštva, ki tolikokrat bremenijo naše medsebojne odnose v družini, med sorodniki, v družbi, med narodi.

Naša civilizacija je postala utrujena in zbegana. Na vseh področjih si prizadeva povečati proizvodnjo, množiti in širiti izplen, a se ne naredi nič, da bi se ljudem povrnilo dostojanstvo. Vem, da se to sliši kot poslanična floskula, ampak prepričan sem, da ljudje premoremo toliko zdravega razuma in srčnosti, da bomo naredili vse, da mnogim povrnemo izgubljeno upanje.


9faba26a5686dfd1ec8d2d890dc6196f
Pixabay
Sporočilo božiča naj nas navdihne k novemu upanju.


Želim si, da bi nas sporočilo božiča v rojenem Kristusu navdihnilo k novemu upanju, da se strah spremeni v veselje in nam prinese več sodelovanja. Da ne bi bilo med ljudmi toliko nestrpnosti in zamer ter da vsi, verujoči in neverujoči, najdemo pozitivnost, tudi s pomočjo vere ali upanja, da ustvarimo razmere, da bo prihodnji čas čim lepši za vse, da bo ljudi združeval in ne razdvajal.


Želim vam, da bi se vaše srce napolnilo z božičnim veseljem. Še posebej vam, ki vas pestijo težave, preizkušnje, bolezni, skrbi, razočaranja. Vsem želim doživeto praznovanje božičnih praznikov. Naj bodo ti dnevi veselja, dnevi, prežeti z ljubeznijo in upanjem. V novem letu pa vam želim obilo zdravja, sreče, zadovoljstva in takih razmer za življenje, da bo to življenje človeka vredno. Blagoslovljen božič in srečno novo leto vsem!

poslanica Geza Filo