vestnik

Brezplačni prevozi za starostnike tudi v občini Gornja Radgona

M.V., 24. 10. 2020
M.V.
Gornja Radgona je tretja občina, ki se je vključila v projekt Prostofer - prostovoljni šofer.
Aktualno

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je v sredo prostovoljcem slavnostno predal ključe občinskega osebnega vozila znamke Ford za vseslovenski prostovoljski projekt mobilnost starejših.

 V navedeni projekt se je že odzvalo devet prostovoljcev z željo, da v svojem prostem času na tak način želijo pomagati starostnikom. Za izvajanje projekta Občina Gornja Radgona zagotavlja sredstva za najem klicnega centra, osebno vozilo z vsemi zavarovalnimi in amortizacijskimi sredstvi.

"Uporabniki (občanke in občani), ki bodo potrebovali prevoz, lahko pokličejo na brezplačno številko 080 10 10 – klicni center za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 uro in 18.00 uro, rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve. Pričetek izvajanja prevozov se bo pričel z drugim novembrom," so sporočili iz Občine Gornja Radgona.

stanislav-rojko, prostofer, gornja-radgona
M. V.
Gornja Radgona je tretja občina, ki se je vključila v projekt Prostofer - prostovoljni šofer.

Kaj je prostoferstvo?

Prostoferstvo je oblika prostovoljstva, ki nudi pomoči in podporo tistim, ki so je najbolj potrebni, prinaša pa tudi veliko osebnega zadovoljstva in ustvarja nepozabne trenutke v času, ki bi ga prostovoljec porabil za manj pomembne stvari ali opravila. Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer tako starostnikom omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobno.

prostofer gornja-radgona