vestnik

CSD Murska Sobota se še ne bo selil s 1. avgustom 

Majda Horvat, 30. 7. 2018
Natasa Gider
Sto let staro stavbo, kjer je zdaj CSD Murska Sobota, bodo poskušali prodati, najprej na javni dražbi, ki bo avgusta. Objekt je namreč v lasti države. 
Aktualno

Prostori, ki jih ureja NLB, kljub pogodbenemu roku še niso nared. Selitev CSD prestavljena na 1. september. Staro stavbo bodo prodajali najprej na javni dražbi. 

Center za socialno delo Murska Sobota (CSD), ki naj bi se 1. avgusta preselil v nove prostore v objektu NLB na Trgu zmage 7, bo še mesec dni ostal na sedanji lokaciji. NLB banka kot najemodajalka prostorov teh še ni v celoti pripravila za selitev centra, čeprav je bila selitev 1. avgusta predvidena v sklenjeni pogodbo. Nov datum za selitev je tako 1. september.


CSD se bo preselil v prvo nadstropje stavbe NLB, s tem pa bo zapustil več kot sto let staro stavbo na Slovenski ulici, ki je povsem neprimerna za opravljanje socialno-varstvenih storitev in tudi dotrajana ter je v lasti države. CSD kot upravljalec tega državnega premoženja mora zdaj po naročilu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti to prodati ali poskrbeti za prenos lastninske pravice na drugo osebo. Novega lastnika bodo poskušali najti na javni dražbi, ki bo izvedena v avgustu


CSD Murska Sobota je vlogo za soglasje za najemu prostorov ministrstvu poslal 11. novembra lani, prve dni decembra pa je dobil odobritev, saj najemni prostori ustrezajo zahtevam pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za izvajalce socialno-varstvenih storitev. Skupna površina najetih prostorov je 1.085 kvadratnih metrov, zajema pa poslovne prostore, hodnike s čakalnico in pomožne prostore. Prostori imajo tudi ločen vhod z javnih površin, dostopni pa so tudi z dvigalom in zato primerni za gibalno ovirane osebe. Veliko prednosti pa je tudi lokacija.




Nataša Juhnov
NLB ni pripravila prostorov za selitev CSD Murska Sobota. Ta je bila napovedana za 1. avgust.
CSD Murska Sobota selitev NLB stavba