vestnik

Dan odprtih vrat vinskih kleti občine Moravske Toplice

Jože Gabor, 3. 11. 2019
Jože Gabor
Dan odprtih vrat vinskih kleti občine Moravske Toplice
Aktualno

Dan odprtih vrat vinskih kleti je tradicionalni dogodek, ki ga vsako leto organizira Turistično-informativni center Moravske Toplice v sodelovanju z vinogradniki iz občine, ki to kmetijsko dejavnost združujejo s turistično ponudbo.

Od turističnega središča Pomurja Moravskih Toplic pelje po okolici več zanimivih pohodnih in kolesarskih poti, po katerih se radi podajo pohodniki in kolesarji, ki so v Termah 3000 ter drugi turisti in izletniki iz Slovenije in tujine. Taki poti sta tudi do naselij Suhi vrh in Bogojina. Suhi vrh je naselje z vinogradi in zidanicami z vinskimi kletmi, ob Bogojini pa je prav tako hribovita vinogradniška pokrajina s turističnimi ponudniki. S turističnih kmetij in vinotočev se ponuja razgled po okoliških vinogradih in nižinski pokrajini.

turizem
Jože Gabor
Dan odprtih vrat vinskih kleti občine Moravske Toplice

Na dnevu odprtih vrat so sodelovalo trije turistični ponudniki iz naselja Suhi Vrh: Vinotoč Passero, Vinogradniška kmetijo Vino Jani Erniša in Vinski hram – vinotoč Miran Erniša. Iz Bogojine pa se je v turistični dogodek vključila Turistična kmetija Puhan. Obiskovalci so lahko degustirali vina, na voljo pa je bila tudi prekmurska kulinarika, pri dveh ponudnikih suhomesnati izdelki, pri dveh pa tudi tople jedi. Ob tem pa še prekmurske pogače. Tisti, ki so obiskali vse štiri ponudnike, so prejeli darilo.

vinske-kleti turizem