vestnik

Defibrilator odslej tudi na Dolnji Bistrici

Vestnik, 29. 11. 2019
Arhiv občine
Na Dolnji Bistrici namenu predali defibrilator.
Aktualno

Na Dolnji Bistrici so namenu predali avtomatski defibrilator, ki je nameščen na pročelje tamkajšnjega vaško-gasilskega doma.

Ob namestitvi defibrilatorja na Dolnji Bistrici so izpostavili, da gre za pomembno pridobitev, ki rešuje življenje v primeru zastoja srca. Defibrilator imajo sedaj vse vasi v občini Črenšovci. Županja Vera Markoja je ob tej priložnosti poudarila pomembnost mreže defibrilatorjev v občini in pozvala zainteresirane občane, da se aktivno vključijo v usposabljanje za prve posredovalce. Po slovesnem prevzemu je Jože Horvat, reševalec iz Zdravstvenega doma v Lendavi, predaval o temeljnih postopkih oživljanja in tudi prikazal postopek oživljanja z avtomatskim defibrilatorjem. 

predaja-defibrilatorja, dolnja-bistrica
Arhiv občine
Na Dolnji Bistrici namenu predali defibrilator.

Predsednica vaškega odbora Dolnja Bistrica Romana Lebar in predsednik PGD Dolnja Bistrica Robert Gjerek sta se ob prevzemu zahvalila vsem donatorjem, ki so omogočili nabavo defibrilatorja. 

predaja-defibrilatorja, dolnja-bistrica
Arhiv občine
Na Dolnji Bistrici namenu predali defibrilator.

Iz Občinskega odbora NSi Črenšovci pa so ob tem sporočili, da so bili leta 2017 pobudnik akcije nabave defibrilatorjev za vsako vas v občini. "Odzvali smo se na vse prošnje za donacije, ki smo jih prejeli s strani prostovoljnih gasilskih društev iz naše občine in v dveh letih donirali 2.764 EUR strankarskega denarja za nakup petih defibrilatorjev. Zaradi odličnih volilnih rezultatov na občinskem nivoju in tudi zaradi te obsežne donatorske akcije je Občinski odbor Nove Slovenije Črenšovci na 13. kongresu NSi med skoraj 200 odbori v celotni Sloveniji prejel priznanje za najboljši odbor," so zapisali v odboru. 

dolnja-bistrica defibrilator občina-črenšovci