vestnik

Dež bo ponehal šele v noči na ponedeljek, lahko se razlijejo tudi reke

STA, ABE, 16. 11. 2019
Niko Časar
Čaka nas deževni konec tedna. Slika je simbolična.
Aktualno

V nedeljo lahko pride do poplavljanja in razlivanja rek predvsem v osrednji in južni ter ponekod v vzhodni in severni Sloveniji, so opozorili na Agenciji za okolje.

Danes bo oblačno. Zjutraj in dopoldne bo dež oslabel, popoldne pa se bo spet okrepil. Zvečer bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 6, drugje od 9 do 13, na Primorskem do 15 °C, so napovedali na agenciji za okolje. Ponoči bodo padavine močnejše v zahodnih krajih, na vzhodu pa bodo prehodno ponehale. Okrepil se bo jugovzhodni veter, ob morju jugo. Jutri bo pretežno oblačno, dež se bo čez dan od zahoda znova razširil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nalivi. Jutranje temperature bodo od 7 do 15, na severozahodu okoli 3, popoldanske pa od 10 do 16, na severozahodu okoli 5 °C.

4d39625efb0ca6be21a4f4303433859b
Vestnik.si
Čaka nas oblačen in deževen konec tedna. Slika je simbolična.

V nedeljo na agenciji za okolje pričakujejo zlasti večji porast reke Drave. Največje pretoke pa naj bi reka dosegla v začetku naslednjega tedna. V prihodnjih dneh bo plimovanje morja še povišano in bo večkrat preseglo obalno črto in poplavljalo. Močneje bo povišana tudi plima v noči na nedeljo. Temperatura morja je sicer trenutno 17,5 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek bo dež povsod ponehal. V ponedeljek se bo zlasti na severu in na vzhodu delno zjasnilo, bolj oblačno pa bo ostalo na Primorskem in Notranjskem, kjer bo občasno spet rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. V torek se bodo padavine na zahodu spet okrepile.

vreme poplave morje