vestnik

Diana tik pred prodajo, kdo si kupuje mestni hotel?

Rok Šavel, 9. 9. 2021
Rok Šavel
Diana sameva že več kot eno leto, zdaj naj bi dobila nov zagon pod novim lastništvom.
Aktualno

Že več kot leto dni zapuščeni objekt mestnega hotela Diana, ki sameva od klavrnega stečaja istoimenske družbe, bi lahko kmalu dobil novega lastnika in obljubljeni nov zagon.

Eden izmed legendarnih objektov v središču Murske Sobote, hotel Diana, ki ga je lastnica, družba Monetic v rokah srbskega mogotca Miodraga Kostića, sprva prodajala za okoli dva milijona evrov, naj bi v dveh mesecih, ko bodo pridobljena vsa potrebna dovoljenja, prevzela projektna družba z znanim imenom – Hotel Diana.

Že v času stečaja kupili firmo, da bi nadaljevali z dejavnostjo

Gre za družbo, ki jo je leta 2016 prvotno ustanovila Alena Pashkovskaya z imenom firme Ekamaj in sedežem v Moravskih Toplicah, nato je leta 2020 v lastništvo vstopil Drago Škaper, direktor pa je postal Boštjan Serec, ki je bil tudi zadnji direktor družbe, katera je upravljala s hotelom. Do lastniškega prevzema družbe Pashovskayeve je prišlo ravno v času začetka stečaja zadnje družbe Hotel Diana, ki jo je vodil Serec, kar nakazuje, da so že takrat obstajali interesi za nadaljnje upravljanje s hotelom pod novo družbo.  Od marca letos je edini družbenik nove, preimenovane firme, postal odvetnik in stečajni upravitelj Ronnie Christopher Horvat, direktorica pa Nastija Trobina. Spomnimo, Horvat je lani uspešno zastopal murskosoboškega škofa Petra Štumpfa, ko je slednjega zaradi domnevne razžalitve tožila Lidija Klemenčič.

f313fd1bbc1cdbcb9cc04335a819824f
Nataša Juhnov
Hotel Diana naj bi kmalu dobil novega lastnika, toda a ga bo ta lahko obudil?

Horvat je nakup hotela prek prej omenjene družbe za Vestnik potrdil, plačana pa je bila že tudi zajetna varščina, neuradno je govora o 200 tisočakih. Kot je pojasnil, gre za projektno družbo, ki je bila ustanovljena za točno določen namen, ime pa ostaja zaradi tradicije. Pravi, da se hotel kupuje z namenom popolne obnove, hotelska dejavnost pa naj bi ponovno zaživela v enem letu. Kot je še dejal Horvat, ki pri poslu sodeluje z odvetnikom Dejanom Rituperjem – na naslovu Rituperjeve odvetniške pisarne ima družba Hotel Diana tudi sedež –, naj bi restavracijo in slaščičarno ponovno odprli še letos. Janez Žepič iz družbe Monetic nam je sicer potrdil le, da obstajajo interesenti za nakup hotela, a da do realizacije nakupa še ni prišlo.

Obnova bo terjala veliko kapitala

"Kader že iščemo, za določene ljudi smo sicer že dogovorjeni, a zagotovo je delovno silo težko dobiti, še posebej v tej branži," še pravi Horvat, ki tudi priznava, da gre za velik izziv in da bo potrebnega veliko kapitala za obnovo dotrajanega objekta. Neuradno naj bi dosedanji interesenti ravno zaradi stanja objekta in potrebnega vložka izgubili zanimanje za investicijo. 

hotel-diana monetic ronnie-christopher-horvat dejan-rituper boštjan-serec