vestnik

Dijaki SPTŠ uspešni na tekmovanjih v programiranju in izdelovanju spletnih aplikacij

Vestnik.si, 28. 3. 2022
Arhiv SPTŠ
Luka Svenšek
Aktualno

Na tekmovanju ACM dosegajo odlične rezultate že zadnjih šest let

Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, so se v marcu udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.
Državno tekmovanje v programiranju, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije), je letos potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva – programiranje za srednje šole.

TekmovanjeACM
Arhiv SPTŠ
Tekmovanje ACM v Ljubljani.

Dijak 4. letnika Luka Svenšek je osvojil 2. mesto v programiranju (2. skupina) v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje. 
17. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Stefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki SPTŠ udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Tudi to tekmovanje je v potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Mark_Ivanič_TekmovanjeACM
Arhiv SPTŠ
Mark Ivanič

Dijak 4. letnika Mark Ivanič je osvojil 3. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij, Luka Svenšek pa je osvojil 3. mesto v programiranju v 2. težavnostni skupini in s tem srebrno priznanje. Vsi uspehi dijakov so plod mentorstva profesorja Dominika Letnarja.
Ob tem velja omeniti tudi, da so dijaki SPTŠ na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 6 letih zmeraj dosegali odlične rezultate. Letos je torej Mark Ivanič osvojil 3. mesto, Timotej Zadravec  je lani osvojil 1. mesto, Mihael Lebar prav tako 1. mesto  leta 2020, Blaž Bernjak je bil leta 2019 drugi, prav tako Žan Horvat leto pred njim, Tadej Šinko pa je leta 2017 osvojil 3. mesto. 
"S tem smo na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na naši šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere," je ob uspehih povedal mentor Dominik Letnar.
sptš tekmovanje tehnik-računalništva