vestnik

Direktorja Elrada med letošnjimi nagrajenci GZS

T. M., 15. 9. 2020
Jure Zauneker
Elrad.
Aktualno

Med prejemniki letošnjih nagrad Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke sta tudi direktorja gornjeradgonske družbe Elrad International.

Direktorja Iztok Lipnik in Branko Šeruga, ki skupaj s sodelavci gradita Elrad kot prepoznavnega in prednostnega partnerja v širšem poslovnem okolju, poosebljata poslovno kulturo in etiko podjetja, hkrati sprejemata odgovornost do zaposlenih, družbe in okolja, so med drugim zapisali v obrazložitvi nagrade. Družba, v kateri proizvajajo elektronske sklope za končne izdelke na področjih gospodinjskih aparatov, električnih orodij, bele tehnike in avtomobilske industrije, se že več let dokazuje na tujih trgih, na katerih ustvari več kot 91 odstotkov prihodkov. Pri tem dosega na letni ravni v povprečju 22,6-odstotno rast izvoza. Med njihovimi partnerji so priznani svetovni proizvajalci, kot so Bosch, Husqvarna, Stihl, Hilti in Miele. Skupina Elrad, ki je v večinski lasti švicarske družbe Kona International, 30-odstotni lastnik pa je tudi Lipnik, ima danes poleg proizvodnje v Gornji Radgoni še hčerinske družbe v Srbiji, Hong Kongu, na Kitajskem in v Mehiki. Skupaj imajo 1600 zaposlenih in 135 milijonov evrov prihodkov.

elrad
GZS
Iztok Lipnik in Branko Šeruga

»Rastejo število zaposlenih, čisti dobiček, EBITDA in donosnost kapitala. K dobrim rezultatom doprinašajo visoka vlaganja v lasten razvoj. Razvojni oddelek sodeluje z domačimi in tujimi razvojnimi partnerji ali razvojnimi skupinami njihovih kupcev. Investicije v povečanje in modernizacijo kapacitet ter za tehnološke izboljšave proizvodnih procesov so v zadnjih štirih letih znašale preko 26 milijonov evrov. Del investicij je bil namenjen tudi vstopu na nova tržišča z ustanavljanjem novih podjetij,« so ob podelitvi nagrade še zapisali pri GZS.

gzs elrad