vestnik

Tako poteka gradnja dnevnega centra za starejše v Odrancih

M.H., 23. 2. 2022
Majda Horvat
Gradnja dnevnega centra Odranci poteka po načrtu.
Aktualno

Gradbena dela gredo proti koncu, objekt bodo začeli opremljati še pred poletjem. Naložba je še v časovnem in finančnem okviru.

Gradnja dnevnega centra za starejše v Odrancih je še vedno v predvidenem časovnem okviru, je povedal Goran Kuzma, direktor Doma starejših Lendava, ki vodi naložbo in bo v centru tudi izvajal dejavnost dnevnega varstva starejših. Res pa je, da težave pri pridobivanju nekaterih gradbenih materialov lahko privedejo do zamika. Ob položitvi temeljnega kamna julija lani je bilo namreč rečeno, da naj bi bila gradnja končana v začetku tega leta, predvideni čas za izvedbo projekta pa je december 2022.

»Ob sami gradnji sproti spremljamo tudi cene materialov, ki so višje, vendar vrednosti naložbe za zdaj niso povišale,« še pove direktor.

Vrednost projekta je 561 tisoč evrov, denar bo v celoti  zagotovilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Občina Odranci pa je za center, ki bo lahko sprejel deset obiskovalcev, prispevala zemljišče. Glede na zdajšnji potek del bo opremljanje steklo pred pričetkom poletja.

dnevni-center-za-starejše odranci grdanja