vestnik

Dobovškova Dobra država predstavila kandidate

Adriana Gašpar, 15. 5. 2018
Adriana Gašpar
Dobra država predstavila svoje kandidate. 
Aktualno

Bojan Dobovšek, nepovezani poslanec, sicer strokovnjak za organizirani kriminal, je predstavil kandidate svoje stranke Dobra država. 

Stranka je predstavila tri svoje kandidate, pri čemer je ena od kandidatk sicer Prekmurka, a zadnja leta živi na Ptuju in tam tudi kandidira - Terezija Vidovič. Je vzgojiteljica in učiteljica, ki zase pravi, da je na svetu s poslanstvo, da dela za ljudi. Zavzemala se bo za to, da se mladi vrnejo domov in zavzamejo vodilna mesta, s tem pa omogočijo razvoj novih delovnih mest.


0d44236fb3a60b8571074ec6f291e97d
Adriana Gašpar
Terezija Vidovič kandidira na Ptuju.


V Ljutomeru bo za stranko Dobra država kandidiral Dušan Režonja, ki, kot pravi, že vse življenje dela v javni upravi, zato njen ustroj zelo dobro pozna. Več kot 20 let je bil carinik, zadnjih pet let pa je na občini zaposlen kot svetovalec za promet. "Čas je, da ustavimo korupcijo in prijateljsko kadrovanje. Ker delam v javni upravi, iz prve roke vem, da dobri kadri ne morejo prodreti, če niso nastavljeni," pravi Režonja, ki je prepričan, da bo njihova stranka korupcijo v državi pretrgala.

0fdd5ff1ac6a663abd4beeec86b483d4
Adriana Gašpar
Dušan Režonja bo kandidiral v ljutomerskem volilnem okraju.


Mitja Ficko je gradbeni inženir, ki je zaposlen v komunalnem podjetju v Gornji Radgoni, kjer bo tudi kandidiral. Pravi, da bi svojima hčerama rad omogočil življenje v boljši državi, ki ne bo izkoriščevalska in pokvarjena, kot je zda. "Mladi bežijo ven. Številni moji prijatelji in znanci delajo čez mejo. Ni dovolj, da komentiramo s kavča. Treba se je izpostaviti in narediti spremembo, če želimo živeti bolje," pravi Ficko.

1419a659e58cbb5bb2f7fa23b3149e3c
Adriana Gašpar
Matej Ficko želi hčeram pustiti boljšo državo.


Na predstavitvi ni bilo Adrijane Gomboc, ki bo kandidirala v dveh volilnih okrajih, sicer Murska Sobota I in Murska Sobota II, v lendavskem volilnem okraju pa bo kandidiral Robert Gostinčar.
Predsednik stranke Bojan Dobovšek je prepričan, da so najpomembnejši del za uspeh in razvoj države strokovne ekipe, kar njihova stranka ima.

d64ff36954fa44d16f7b60baee2c014a
Adriana Gašpar
Bojan Dobovšek je stranko ustanovil lani novembra.

Dobra država Bojan Dobovšek terezija vidovič dušan režonja mitja ficko