vestnik

Dobrodelna akcija: Julijan bo dobil pripomočke 

Majda Horvat, 2. 7. 2018
Nataša Juhnov
Stojnica v TC Maximus je pokazala, da veliko ljudi še vedno čuti z drugimi.
Aktualno

"Kamorkoli sva pogledala sva videla Julijana," sta v sporočilu za javnost zapisala hvaležna starša Mateja in Peter. Zbrali so 28.870 evrov, kar je več kot staneta dve napravi potrebni za terapijo. Preostanek denarja bo ostal na posebnem računu in ga bodo namenili za nadaljnje zdravljenje. Julijana verjetneje čaka vsaj še ena operacija srca. 

V dobrodelni akciji Pomagajmo Julijanu, ki jo je organiziralo Društva Zvezdni otroci, je bilo v desetih dneh zbranih 28.870,04 evra. To pa je veliko več kot v tem trenutku potrebuje družina Peterka iz Cankove za nakup dveh naprav za rehabilitacijo še ne šestletnega Julijana, ki je pred letom dni doživel zastoj srca, to pa je pustilo težke posledice pri delovanju centralnega živčnega sistem.


Naprava trenažer MotoMed Gracile namreč stane 4.668,70 evrov in Komunikator 4.106,25 evrov, zato bo preostanek zbranega denarja ostal na posebnem račun in ga bodo namenili za Julijanovo nadaljnje zdravljenje. Julijan bo po kratkem počitku nadaljeval s terapijami v Avstriji, verjetno pa ga čaka vsaj še ena operacija na srčku in nadaljnje zdravljenje, o čemer bosta starša še naprej obveščala vse, ki čutijo z njimi in so prispevali za Julijanovo zdravljenje.
Hvaležna starša Mateja in Peter Peterka sta v sporočilu za javnost zapisala, da sta se zelo razveselila tega, da se je zgodba o Julijanu razširila po Sloveniji in bila presenečena nad dobroto mnogih ljudi, ki so prispevali v akciji ne da bi se kdaj v življenju sploh srečali. "Kamorkoli sva pogledala sva videla Julijana," sta še zapisala


V sklopu dobrodelne akcije, ki jo je društvo zaradi izjemnega odziva tudi zaključilo, so v petek, 29. junija prispevke zbirali tudi v TC Maximus, kjer je zaposlena Julijanova mamica Mateja. To je povezalo tamkajšnje zaposlene, da so pomagali skupaj in vsak po svojih močeh, Center Maximus pa je potem zbrani znesek podvojil.Zbiranje prostovoljnih prispevkov pa je pred kratkim potekalo v sklopu podjetja Lars@sven tudi na eni od prireditev v Ljubljani.

Julijan z očetom Petrom in mamo Matejo ter bratcem Dorijanom.
akcija dobrodelnost julijan peterka maximus