vestnik

V Veliki Polani priredili dobrodelni koncert za sedemletnega Davida

Jože Gabor, 5. 12. 2022
Jože Gabor
Dobrodelno priredtev je obogatil pester kulturni program.
Aktualno

Občina Velika Polana in Pevsko društvo oktet Belmura sta v dvorani doma krajanov v Veliki Polani organizirala dobrodelni koncert za sedemletnega Davida.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, pevski zbor Društva upokojencev Velika Polana, učenci Glasbene šole Lendava, glasbeni trio Eva, Iva, in Špela ter Oktet Belmura. Z učenci osnovne šole je pri petju pesmi nastopil tudi David.

Pobudnik za koncert so bili člani Okteta Belmura, na pobudo pa so se z veseljem odzvali na Občini Velika Polana. Izkupiček od prijetne prireditve, ki je napolnila dvorano doma krajanov, bodo namenili za naložbo v hišno dvigalo, da bodo tako Davidu omogočili samostojno gibanje po hiši. Na prireditvi so povedali, da je David sedemletni fant iz Velike Polane, ki se je rodil tri mesece prezgodaj. Najprej je bil kot nedonošenček tri mesece v bolnišnici Maribor, takoj za tem pa so ga premestili v bolnišnico v Ljubljani, kjer je imel operacijo srca. Kasneje so mu diagnosticirali cerebralno paralizo četrte stopnje. S svojimi prvimi terapijami se je srečal že pri starosti komaj šest mesecev.

David je v vseh teh letih s terapijami odlično napredoval, te so mu omogočile do plazenja po štirih do vstajanja ob opori. Vsak napredek je pomenil veliko veselje za njega in za vse domače. Lani je imel operacijo SDR (selektivna dorzalna rizotomija), ki omogoča blaženje spastičnosti nog. David obiskuje razvojno ambulanto, ki fizioterapije dopušča enkrat do dvakrat na teden in trikrat na teden izvaja fizioterapijo v zasebni ambulanti.

velika-polana dobrodelna-prireditev društvo-upokojencev-velika-polana občina-velika-polana oktet-belmur