vestnik

(DOBRODELNOST) Za Janka zbrali dobrih devet tisoč evrov

I.B., 21. 2. 2021
Jožef Rituper
Janku Ficku bodo v naslednjih dveh mesecih preuredili kopalnico. Foto Jožef Rituper
Aktualno

Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci je v 15. dobrodelni akciji Pesem za svetli trenutek zbirala sredstva za Janka Ficka iz Prosečke vasi.

Kot smo v Vestniku že pisali, je bila tokratna akcija zaradi epidemioloških razmer nekoliko prilagojena. Tako ni bilo dobrodelnega koncerta, temveč so se prodajale spominske vstopnice in zbirale donacije. Nabralo se je 9368 evrov, kar je po besedah predsednika zveze društev Uroša Kamenška primerljiv znesek kot v preteklih letih. Janko Ficko je invalidski upokojenec z amputirano nogo, na invalidskem vozičku. Pri 42 letih je doživel možgansko kap in pozneje še eno. Sicer se samostojno giblje, ker pa njegova kopalnica ni prilagojena invalidnemu človeku, so se sredstva zbirala za ureditev in prilagoditev kopalnice v njegovi stanovanjski hiši. Kamenšek je povedal, da so v vmesnem času že izvedli priključitev na javno vodovodno omrežje, preostala dela pa se bodo začela čez kak teden in končala v mesecu ali dveh. Ob tem so v zvezi društev hvaležni vsem donatorjem, društvom in predstavnikom vaških skupnosti, ki so sodelovali pri prodaji spominskih vstopnic in tako izkazali svojo pomoč. 

janko-ficko, pesem-za-svetli-trenutek, prosečka-vas
Jožef Rituper
Janko Ficko je invalidski upokojenec z amputirano nogo, na invalidskem vozičku.

V preteklih dneh pa je bilo življenje polepšano in olajšano še eni družini. Na zvezo društev se je obrnilo podjetje Murexin iz Puconec z željo, da izkaže družbeno odgovornost in podari dva tisoč evrov nekomu, ki potrebuje pomoč. Sogovornik pojasni, da je bila izbrana družina z več otroki iz Vaneče, sredstva pa so bila namenjena nakupu računalniške opreme za lažje izobraževanje na daljavo in za ureditev bivalnih prostorov.

janko-ficko dobrodelnost pomoč