vestnik

Za gradnjo vrtcev in šol bo namenjen dodatni denar. Katere pomurske občine lahko pričakujejo sofinanciranje?

Majda Horvat, 10. 7. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Med visoko uvrščenimi projekti je bilo več naložb občin iz Pomurja, ki po včerajšnjem sklepu vlade lahko pričakujejo sofinanciranje.

Vlada je na včerajšnji seji odobrila dodatnih 72,5 milijona evrov ministrstvu za izobraževanje in šolstvo za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole v proračunskem obdobju 2021-2024. Dodatna sredstva so namenjena občinam, ki so se prijavila na razpis šolskega ministrstva februarja letos ter izpolnjevala vse pogoje in merila iz razpisa, vendar zaradi omejenih sredstev njihovi projekti niso bili izbrani. Med visoko uvrščenimi projekti je bilo tudi kar nekaj prijavljenih naložb občin iz Pomurja, ki po četrtkovem sklepu vlade lahko pričakujejo sofinanciranje. Ti projekti so vrtci občin Črenšovci, za vrtec na Bistrici, Puconci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona, za enoto vrtca pri osnovni šoli Negova, Ljutomer za vrtec pri osnovni šoli Mala Nedelja, Veržej, Turnišče in Beltinci. Neizbrani projekti zaradi pomanjkanja sredstev za osnovne šole so bili za občino Murska Sobota za glasbeno šolo, potem pa še šole v Gornji Radgoni, Rogašovcih in na Razkrižju. 

Po seji vlade je bilo še sporočeno, da bo do dodatnih sredstev za sofinanciranje upravičenih predvidoma 46 projektov v vrtce in 40 projektov v osnovno šolstvo. 

Kot smo že poročali, je ministrstvo sprva sredstva namenilo 13 projektom v vrtcih in 27 projektom v osnovnih šolah. Od pomurskih zavodov so bili takrat izbrani Osnovna šola Cankova, enota vrtec, Osnovna šola IV Murska Sobota, Osnovna šola Kapela, za sofinanciranje investicij šolstva narodnosti pa Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci in Dvojezična osnovna šola I Lendava.

razpis ministrstvo-za-šolstvo šole vrtci