vestnik

Dolgo pričakovana obnova državne ceste se začenja

Vestnik, 30. 9. 2021
Nataša Juhnov
Pričela so se gradbena dela rekonstrukcije državne ceste Murska Sobota – Gederovci.
Aktualno

Pričela so se gradbena dela rekonstrukcije državne ceste Murska Sobota – Gederovci.

Iz Občine Tišina so danes sporočili, da se rekonstrukcija izvaja od križišča državne ceste s cesto v Veščico (pred Avto centrom Andrejek) do državne meje z Republiko Avstrijo. Kot smo že večkrat poročali, je naročnik del Republika Slovenija, Direkcija za infrastrukturo, medtem ko sta tišinska in murskosoboška občina sofinancerki. Izvajalec gradbenih del je Pomgrad, njegov partner Strabag, dela pa se bodo izvajala tudi s podizvajalci. Gradbeni nadzor bo vodil ZIL inženiring iz Ljubljane, podizvajalec pa bo Gramur iz Maribora.

"V okviru projekta se bo izvedla rekonstrukcija voziščne konstrukcije z asfaltno prevleko. Izven naseljih se bo izvedla kolesarska steza (na desni strani iz smeri Murske Sobote proti Gederovcem). Znotraj naselij bo v desni strani iz smeri Murske Sobote proti Gederovcem mešana cona za kolesarje in pešce, na levi strani cesta pa bo izveden pločnik za pešce. Urejena bo nova ulična razsvetljava in položeno bo tudi novo vodovodno omrežje. Med potekom rekonstrukcije bo delo potekalo na več odsekih – gradbiščih," so zapisali v obvestilu. 

V času izvajanja projekta bo zaradi zagotovitve varnosti in nemotenega poteka gradbenih del večkrat spremenjen prometni režim, kjer so predvidene tudi delne zapore ceste.

"Ker se bodo med potekom del vsekakor pojavila vprašanja, in da ne bi kakšne dileme oziroma vprašanja ostala nerešena, smo se z izvajalcem dogovorili, da se vse zadeve urejajo preko delovodja na gradbišču. To je Janko Cetl, Pomgrad d.d., tel.: 041/870-581," so dodali. 

Posredovali so še kontakte ostalih odgovornih:  

- vodja projekta: Tatjana Munih, Pomgrad d.d., tel.: 041/347-821

- nadzor: Murko Zlatko, Gramur s.p., tel.: 031/688-250

- občina Tišina, župan Franc Horvat, tel.: 031/384-877.

Dela bodo predvidoma zaključena v sredini decembra prihodnje leto. "Vse občanke in občane prosimo ob spremenjeni prometni ureditvi in izvedbi rekonstrukcije državne ceste R2-441/1298 Murska Sobota – Gederovci za razumevanje in strpnost," pozivajo na tišinski občini. 

murska-sobota---gederovci rekonstrukcija-ceste