vestnik

(FOTO) Družine so že osemindvajsetič pele v Kobilju

Jože Gabor, 6. 12. 2022
Jože Gabor
28. družine pojejo
Aktualno

V Centru za kulturne dejavnosti v Kobilju so pripravili tradicionalno prireditev Družina poje, na kateri so sodelovale družine in skupine prijateljev.

Kulturni dogodek so na Ta veseli dan kulture organizirali lendavske območna izpostava JSKD, Kulturno društvo Kobilje in Občina Kobilje. Prejšnji dve leti je prireditev potekala na daljavo, preko spleta, letos pa so družinsko petje obiskovalci spet doživljali v živo. Obiskovalce je najprej nagovoril v podobi Franceta Prešerna Andrej Tibaut, potem pa še župan Občine Kobilje Darko Horvat.

družine-pojejo, kobilje
Jože Gabor
28. družine pojejo

Z ljudskimi pesmimi se je predstavilo deset skupin, oziroma družin: zakonca Maučec s prijatelji iz Bogojine, vokalno-instrumentalna skupina Cvetje v jeseni, zakonca Antolin (KD Kobilje), zavetišče za brezdomne iz M. Sobote, družina Zavec iz Gančanov, sestre Gruškovnjak s prijateljicami, KD Štefan Raj Turnišče, zakonca Donko (KD Ferdo Godina Gornja Bistrica), družina Prendl s prijatelji (KD Zarja Gaberje) in Gomilički degaši (KD Gomilički Degaši).

družine-pojejo, kobilje
Jože Gabor
28. družine pojejo

Prireditev, ki jo je povezovala Martina Gjerek, se je zaključila s pesmijo Kje so tiste stezice, ki so jo skupaj zapeli vsi nastopajoči in obiskovalci prireditve. Namen prireditve je že od začetka ohranjanje ljudskih pesmi in sploh kulturne dediščine. Nastopajočim in obiskovalcem sta se ne koncu za prijeten večer zahvalili predsednica OI JSKD Lendava Rozina Nemec in predsednica KD Kobilje Lidija Vugrinec, ki ja povedala: »Pesem je tista, ki nas združuje, pesem je tista, ki nas spremlja skozi celo življenje, od rojstva do smrti in pesem je tista, ki bo ostala za nami, ko nas več ne bo.«
družine-pojejo kobilje