vestnik

Ekipa PGD Gornja Radgona tretja na tekmovanju v reševalni vrvni tehniki

Marina Vrbnjak, 5. 10. 2019
Arhiv PGD Gornja Radgona
S končno uvrstitvijo so zelo zadovoljni in že kujejo načrte za tekmovanje prihodnje leto. Ciljamo na prvo mesto, so povedali.
Aktualno

Na tekmovanju v reševalni vrvni tehniki Rope Rescue Rally, ki je potekalo na šestih lokacijah po Ljubljani, je ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona osvojila tretje mesto.

Na tekmovanju, ki ga organizira Inštitut Vertikala, se je pomerilo dvanajst skupin iz vse Slovenije, vsako ekipo pa so sestavljali štirje usposobljeni člani. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona v postavi Rajko Lipič, Gregor Lebar, Gregor Vukan in Marko Fekonja so s svojim znanjem osvojili odlično tretje mesto. »Tekmovanja smo se udeležili drugič, prvič smo med petimi ekipami dosegli četrto mesto. Letos smo se pomerili v šestih nalogah s področja reševanja z višin in globin na različnih lokacijah,« je povedal Rajko Lipič, poveljnik PGD Gornja Radgona.

Vaje so predstavljale realne scenarije s področja reševanja iz globin in višin, poudarek pa je bil na pravilni in varni uporabi vrvne tehnike s kombinacijo znanja s področja urgentne medicine. Ocenjevali so se pravilni postopki dela, vodenje, primernost izbranega manevra, varnost in udobje ponesrečenca, obremenitve sistema, skrb za opremo ter usklajenost skupine. S končno uvrstitvijo so zelo zadovoljni in že kujejo načrte za tekmovanje prihodnje leto.

71259051_1954070844695803_2228715889182638080_o
Inštitut Vertikala
Tekmovanje v reševalni vrvni tehniki Rope Rescue Rally je potekalo na šestih lokacijah po Ljubljani. Ekipa PGD Gornja Radgona je osvojila odlično tretje mesto.

pgd-gornja-radgona, gasilci
Arhiv PGD Gornja Radgona
Dan odprtih vrat PGD Gornja Radgona

Danes Dan odprtih vrat

Danes so gasilci v Gornji Radgoni pripravili Dan odprtih vrat na katerem so predstavili svoje društvo, razkazali prostore ter vozila s katerimi razpolagajo ter izvedli tudi več različnih prikaznih vaj. Za najmlajše obiskovalce so poskrbeli tudi z napihljivimi igrali.

pgd gornja radgona
Arhiv PGD Gornja Radgona
Dan odprtih vrat

pgd-gornja-radgona, gasilci
Arhiv PGD Gornja Radgona
Poskrbljeno je tudi za najmlajše.

gornja-radgona pgd-gornja-radgona